Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Alapételek

Ezektől a titkos hozzávalóktól lesz még édesebb a strandszezon kedvenc étele, a főtt kukorica

A főtt kukoricával nyáron egyszerűen nem lőhetünk mellé! Tökéletes finomság a legnagyobb melegben is, amit "csak" megfőzni kell. Mutatjuk a trükköt, hogy mitől lesz valóban édes és ízletes a főtt kukorica!

A hőséget legkönnyebb vízparton átvészelni. És bár elsősorban azért járunk strandra, hogy a medencék hűs vízében enyhülést találjunk a forróságban, be kell ismerünk, hogy a vízparton renteg gasztrocsábítással találkozunk: sok-sok ínycsiklandó ételt kínálnak a pihenni vágyóknak.

A kukorica nem véletlenül az egyik legnépszerűbb strandkaja, amit viszont otthon is érdemes rendszeresen főzni. Ha jó fajtát választunk, a kukorica önmagában is isteni, ám két egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyaggal még zamatosabb lesz a végeredmény. Ez a két alapanyag pedig nem más, mint a cukor és a citromlé.

A megfőtt kukoricát óvatosan, csipesszel vegyük ki a forró vízből! / Fotó. Shutterstock
A megfőtt kukoricát óvatosan, csipesszel vegyük ki a forró vízből! / Fotó. Shutterstock

Miután tisztáztuk, hogy mi kell a főzővízbe, nézzük, mennyi ideig is kell főzni a csöveket – mert erről is erősen megoszlanak a vélemények. Nos, az allrecipes.com szakácsa szerint nem kell több, mint 10 perc.

Ha kételkednél, próbáld ki, íme a recept!

Főtt kukorica hozzávalói:

  • 6 cső kukorica
  • 2 ek. fehér cukor
  • 1 ek. citromlé

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb edényt kb. háromnegyedéig megtöltünk meleg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, és megvárjuk, amíg a cukor feloldódik.
  2. Óvatosan beletesszük a csöveket a forrásban lévő vízbe, lefedjük az edényt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hagyjuk a kukoricát a forró vízben puhára főni kb. 10 perc alatt.
  3. Lecsepegtetjük, és ízlés szerint sóval és/vagy vajjal ízesítjük.

Tipp: A maradék kukorica légmentesen záródó edénybe, vagy fóliába, műanyag tasakba csomagolva a hűtőszekrényben akár öt napig is tárolható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.