Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ajánló

Titokzatos őszi kert, mágikus leves, és gombaerdő - káprázatos fine dining ételfotók

Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára változtatja formáját...Ahogyan elnézzük a Baraka étterem őszi ételeinek fotóit, úgy érezzük magunkat, mintha egy műalkotást, és nem a vacsoránkat látnánk.

Itt semmi nem az, aminek látszik. Persze kell egy jó nagy adag nyitottság ahhoz, hogy az ember nyitott legyen a gasztronómiának ezen vonalára, de a végeredmény tényleg bámulatos. A fiatal brazil-portugál séf, André Bicalho minden szezonban elképesztő ételkreációkkal lepi meg vendégeit, melyeket mindig egy-egy téma köré épít fel. Az idei ősz ételeit a káosz ihlette. Vigyázat! Ezek a tányérok nem feltétlenül lesznek szépek, egyébként pedig semmi sem az, mint aminek látszik!

Nem tudod, hogy mi ez? Szőlő, bergamot, méz
Nem tudod, hogy mi ez? Szőlő, bergamot, méz

Amikor André az őszről beszél, így fogalmaz. "Az ősz az alkony két olyan évszak között, melyek életről és halálról szólnak. Átmeneti időszak. Amikor a természet utolsó virágzása a tél első végítéletével és pusztításával ütközik. A zavarodottság, az ellentmondások és káosz egyvelege egyszer csak megjelenik, és mindent elsöpör.” Ezért is választották az őszi menüjük fő ihletének a káoszt, a Baraka csapata szerint, ez jellemzi a legjobban az évszakot.

Az ősz színeiben pompázik ez a fogás! - Magyar őz, Char Siu, lila édesburgonya, rukkola
Az ősz színeiben pompázik ez a fogás! - Magyar őz, Char Siu, lila édesburgonya, rukkola

"A múlt romjain lépkedünk, miközben az új évszak meglepetései varázsolnak el bennünket. Érzékeinket megtéveszti ez az össze-visszaság, úgy tűnhet, mintha a hanyatlással kéne szembenéznünk, miközben az új évszak igazi megvilágosodást és örömet hordoz magában. Együtt sétálunk vendégeinkkel ezen a göröngyös úton, együtt éljük át a zavaros felfedezések élményét! Ünnepeljük a rendezetlenséget, és hagyjuk, hogy az ízek leheljenek belénk életet!” - mondja André, akinek szavai tökéletesen passzolnak a szeptemberi és októberi időjáráshoz, hiszen egyik nap még pólóban sétálunk, másnap pedig télikabátot húzunk.

Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök
Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök

Az amuse bouche első három tétele egy üveg terráriumban érkezik, mely egy titokzatos őszi kertet idéz fel. A kertben törött faágak, avar, néhány furcsa elem, köztük húzódik meg kucsmagomba, csokoládé és libamáj.

Akár egy őszi mező - Kucsmagomba, csokoládé, libamáj
Akár egy őszi mező - Kucsmagomba, csokoládé, libamáj

Ezután érkezik a gyöngytyúk különleges díszítéssel. Mi lehet az a szénaboglyának látszó valami? Nem lehet tudni, de ehető!

A leves lehetne egy hagyományos tom kha leves rák carpaccióval, de a vattacukor gömbből szemünk láttára kiolvadó spirulina fekete lyukat formáz majd a tányérunkon. Ezután nehéz lesz úgy fogyasztani, mintha csak egy egyszerű levest kanalaznánk.

A Baraka kínálatában az ételek között most már békésen megfér egymás mellett a marokkói polip, ami mellé hazai egres is jár, az amerikai Omaha Fekete Angus bélszín, a Franciaországból érkező nyúl vagy kacsamáj, az Atlanti-óceán fekete tőkehala, a magyar karalábéból készülő vegetáriánusokra szabott főfogás és a magyar őz.

Ezt viszonylag egyszerű kitalálni! - Marokkói polip, egres, édesburgonya, zöld curry, fekete olíva
Ezt viszonylag egyszerű kitalálni! - Marokkói polip, egres, édesburgonya, zöld curry, fekete olíva

A menü csúcspontja a satjválogatás és a desszert. A sajtok inkább erdő mélyén megbúvó gombákra emlékeztetnek majd, de aki édesszájú, választhatja a passiógyümölcs, csokoládé és sütőtök kombinációját. A három alapanyag ezen a tányéron összesen 15 komponensen keresztül mutatja meg magát.

Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök
Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök


ILYENEK A KÖSZÖNTŐ FALATOK EGY MENŐ BUDAPESTI FINE DINING ÉTTEREMBEN

10 LEGJOBB VIDÉKI ÉTTEREM, AMIT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNOD!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.