Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Érdekességek

Étkezőkocsi luxuskivitelben: a világ 3 legjobb vonatétterme

glacier expressz svájc
Elképzelted már, milyen jó volna, ha finom falatokat tennének eléd a villamoson vagy a vonaton, miközben az ablak előtt elsuhanó látványt bámulod? Megmutatjuk, hol válthatod valóra az álmodat!
Colonial Tramcar, Melbourne – a gyarmati idők hangulata

Az ausztrál nagyvárosban a világon elsőként, 1983-ban indítottak éttermi különjáratot, amely azóta is változatlan népszerűségnek örvend és egyben mintául szolgál a hasonló vállalkozásoknak. A viktoriánus hangulatot idéző, korhűen felújított, de légkondicionált és természetesen mosdóval komfortosított veterán villamoskocsikba speciális lengéscsillapítókat is beépítettek, hogy az étel-ital ne a vendégek ölében landoljon.

Ajánlatos jó előre asztalt foglalni , és a turistáktól is elvárják, hogy az elegáns környezethez illő öltözékben jelenjenek meg.

A járatokon naponta háromszor szolgálnak fel menüt: délben 4 fogásos ebédet, este pedig egy 3 fogásos korai és egy 5 fogásos késői vacsorát. A catering cég által szállított ételeket egy kis fedélzeti konyhán főzik készre. Az ausztrál konyha specialitásaihoz bőséges italválaszték társul.

Glacier Expressz, Zermatt–Davos/St. Moritz – a világ leglassúbb expresszvonata

A két végállomás közötti kb. 300 kilométeres távot 8 óra alatt, 291 hídon, 91 alagúton és számos viadukton keresztül teszi meg a modern panorámakocsikkal közlekedő szerelvény, ám a hosszú menetidő szinte minden perce új élményeket tartogat. A kényelmes ülésekből remekül lehet fényképezni a Rajna völgyének vadregényes szurdokait és a svájci Alpok hósipkás csúcsait, köztük a Toblerone csokoládé kitalálóját – állítólag – megihlető, piramis alakú Matterhornt.

2006 óta a Glacier Expressz utasainak a saját ülőhelyükön szolgálják fel a meleg ebédet. Csupán jelezni kell a pincérnek, és máris az asztalunknál terem. A naponta változó 3 fogásos menüt és az étlapról választható többi ételt egyaránt frissen készítik a vonaton. Bár hagyományos étkezővagon nincs, a szerelvény közepén található panorámás bárkocsiban az éhségünket is csillapíthatjuk könnyű harapnivalókkal. A gyakori emelkedők ellenére nem kell aggódni, hogy kilöttyen a borunk, mert speciális ferde talpú pohárban kapjuk, amelyet csak a megfelelő irányba kell fordítani.

Tram Experience, Brüsszel – az étvágy villamosa

A belga főváros legszebb utcáin 2012 óta hétfő kivételével naponta közlekedik a Brüsszel gasztronómiai hírnevét öregbíteni hivatott élményvillamos. Egy 50 éves járművet alakítottak át mozgó étteremmé, amelyet az Electrolux jóvoltából a legmodernebb konyhai berendezésekkel szereltek fel. A vendégek két- és négyszemélyes asztalok mellett foglalhatnak helyet, és vacsorázhatnak a bő kétórás városnézés alatt.


A július 17-éig tartó 2015–2016-os szezon különlegessége, hogy a 4-6 hetente megújuló hatfogásos menüket a világ minden táján (többek között Belgiumban, Mexikóban, Dél-Afrikában) dolgozó neves női séfek álmodták meg. Receptjeiket Denis Roberti készíti el a fedélzeti látványkonyhában. Ezenkívül a séf péntek esténként az előző szezonok legkedveltebb fogásaiból összeállított parádés 7 fogásos menüvel kényezteti az ínyenceket. Ilyenkor az utazás 2 óra 45 percig tart, hogy sietség nélkül élvezni lehessen a Michelin-csillagra érdemes finomságokat.

További gasztronómiai érdekességeket itt találsz >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.