Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Érdekességek

Étkezőkocsi luxuskivitelben: a világ 3 legjobb vonatétterme

glacier expressz svájc
Elképzelted már, milyen jó volna, ha finom falatokat tennének eléd a villamoson vagy a vonaton, miközben az ablak előtt elsuhanó látványt bámulod? Megmutatjuk, hol válthatod valóra az álmodat!
Colonial Tramcar, Melbourne – a gyarmati idők hangulata

Az ausztrál nagyvárosban a világon elsőként, 1983-ban indítottak éttermi különjáratot, amely azóta is változatlan népszerűségnek örvend és egyben mintául szolgál a hasonló vállalkozásoknak. A viktoriánus hangulatot idéző, korhűen felújított, de légkondicionált és természetesen mosdóval komfortosított veterán villamoskocsikba speciális lengéscsillapítókat is beépítettek, hogy az étel-ital ne a vendégek ölében landoljon.

Ajánlatos jó előre asztalt foglalni , és a turistáktól is elvárják, hogy az elegáns környezethez illő öltözékben jelenjenek meg.

A járatokon naponta háromszor szolgálnak fel menüt: délben 4 fogásos ebédet, este pedig egy 3 fogásos korai és egy 5 fogásos késői vacsorát. A catering cég által szállított ételeket egy kis fedélzeti konyhán főzik készre. Az ausztrál konyha specialitásaihoz bőséges italválaszték társul.

Glacier Expressz, Zermatt–Davos/St. Moritz – a világ leglassúbb expresszvonata

A két végállomás közötti kb. 300 kilométeres távot 8 óra alatt, 291 hídon, 91 alagúton és számos viadukton keresztül teszi meg a modern panorámakocsikkal közlekedő szerelvény, ám a hosszú menetidő szinte minden perce új élményeket tartogat. A kényelmes ülésekből remekül lehet fényképezni a Rajna völgyének vadregényes szurdokait és a svájci Alpok hósipkás csúcsait, köztük a Toblerone csokoládé kitalálóját – állítólag – megihlető, piramis alakú Matterhornt.

2006 óta a Glacier Expressz utasainak a saját ülőhelyükön szolgálják fel a meleg ebédet. Csupán jelezni kell a pincérnek, és máris az asztalunknál terem. A naponta változó 3 fogásos menüt és az étlapról választható többi ételt egyaránt frissen készítik a vonaton. Bár hagyományos étkezővagon nincs, a szerelvény közepén található panorámás bárkocsiban az éhségünket is csillapíthatjuk könnyű harapnivalókkal. A gyakori emelkedők ellenére nem kell aggódni, hogy kilöttyen a borunk, mert speciális ferde talpú pohárban kapjuk, amelyet csak a megfelelő irányba kell fordítani.

Tram Experience, Brüsszel – az étvágy villamosa

A belga főváros legszebb utcáin 2012 óta hétfő kivételével naponta közlekedik a Brüsszel gasztronómiai hírnevét öregbíteni hivatott élményvillamos. Egy 50 éves járművet alakítottak át mozgó étteremmé, amelyet az Electrolux jóvoltából a legmodernebb konyhai berendezésekkel szereltek fel. A vendégek két- és négyszemélyes asztalok mellett foglalhatnak helyet, és vacsorázhatnak a bő kétórás városnézés alatt.


A július 17-éig tartó 2015–2016-os szezon különlegessége, hogy a 4-6 hetente megújuló hatfogásos menüket a világ minden táján (többek között Belgiumban, Mexikóban, Dél-Afrikában) dolgozó neves női séfek álmodták meg. Receptjeiket Denis Roberti készíti el a fedélzeti látványkonyhában. Ezenkívül a séf péntek esténként az előző szezonok legkedveltebb fogásaiból összeállított parádés 7 fogásos menüvel kényezteti az ínyenceket. Ilyenkor az utazás 2 óra 45 percig tart, hogy sietség nélkül élvezni lehessen a Michelin-csillagra érdemes finomságokat.

További gasztronómiai érdekességeket itt találsz >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.