Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sok olyan recept van a Mindmegettén, melyet eredeti formájában vagy minimális változtatással emeltem át a konyhai repertoáromba, s immár régi kedvencnek számítanak. Ezekből nyújtanék most át egy merőkanálra (avagy süteményeslapátra) valót olvasóimnak, pár soros ajánlás kíséretében.

Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves
(beküldte: Matty)

Egyszerűen elkészíthető, igazi magyaros leves, mellyel mindig zajos sikert aratok a konyhában – legutóbb például azért, mert kicsúszott a levesesfazék fedője a kezemből. :) Pirospaprikából amúgy jóval többet teszek bele Mattynál (3 púpos teáskanálnyit), továbbá néhány gerezd apróra vágott fokhagymával is gazdagítom. Extra: a hozzászólások között habarási tanácsok Zsuzsannától.

Kétszínű bögrés sütemény lekvárral vagy gyümölccsel
(beküldte: Teri 37)

Noha ennek a receptnek létezik egy pistucos átirata, feltétlenül érdemes elkészíteni az eredeti verziót is, talán egy picit kevesebb étolajjal és szódavízzel, mint amennyit Teri ír. Extra: Pistuc nagyívű kommentjei :)

Ez az én változatom...
Ez az én változatom...

Hagyományos paprikás krumpli
(beküldte: Inkogni Tóni) :)

Egy klasszikus kedvenc és tápláló egytálétel – nincs mit hozzátenni. Talán csak annyit, hogy a vége felé érdemes fedő nélkül is főzni, nehogy túl leveses maradjon az étel. Én egyébként tejföl nélkül tálalom. Extra: bobszy hozzászólása, mellyel maximálisan egyetértek.

Zöldborsóleves gazdagon
(beküldte: Mirza)

Mirza klasszikusa, melyet eddig kereken 100-an helyeztek recepttárukba. Az első borsólevesem, ezért különösen kedves. Meg persze finom is. Extra: természetesen ezt is kommenteltem...

Mandulás répatorta
(beküldte: Csabai Rita)

Erinhez hasonlóan magam is darált dióval készítem. Kevert süti lévén bátran variálható, én például a dióadag felét kókuszreszelékre cseréltem jómúltkor. Barna cukorral még egészségesebb. Felső rácson süssük, légkeverés nélkül. Extra: répából torta – ezt így hogy...? Hát így! :)

Ínyenc lencseleves kolbásszal
(beküldte: Eve1122)

Egy hozzám hasonlóan fűszerőrült hölgy receptje. Levese tartalmas és fehérjedús, ám talán érdemes kevesebb lencsével és sárgarépával készíteni – a másik megoldás, hogy megnöveljük a vízadagot. Ily egyszerű az élet! Extra: ezek után mit még...?

Vaníliás krémtúrós pite
(beküldte: Habliliom)

Én még ilyen finom túrós sütit nem ettem! Lágy, könnyű, szinte habos, festő ecsetjére (s persze pociba) kívánkozik. De vigyázat! A normál tehéntúró nem jó hozzá, csak egyfajta dobozos krémtúró, melynek márkáját privát üzenetben kérésre elküldöm (nem luxustermék). Érdemes a recept blogverzióját is elolvasni. Extra: maga a sütemény. :)

Végül egy kakukktojás:

Vaníliás kifli V.
(beküldtem én)

Nem, nem, nincs itt személyi kultusz. Sőt nincs itt mák se. Ami van: egy év alatt legalább 15 kg vaníliás kukacka (ahogy én hívom), rajongók tömege, bérsütési megbízás, vaníliaillatú edények. Delejező íz, omlós csoda, abbahagyhatatlan ropogtatás. Kísérletezések a sütési idővel, a keményítővel, a vaníliás cukorral (2x szórni!) Extra: miközben olyan könnyű elkészíteni!

Valamennyi ételhez jó étvágyat kíván:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.