Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves
(beküldte: Matty)
Egyszerűen elkészíthető, igazi magyaros leves, mellyel mindig zajos sikert aratok a konyhában – legutóbb például azért, mert kicsúszott a levesesfazék fedője a kezemből. :) Pirospaprikából amúgy jóval többet teszek bele Mattynál (3 púpos teáskanálnyit), továbbá néhány gerezd apróra vágott fokhagymával is gazdagítom. Extra: a hozzászólások között habarási tanácsok Zsuzsannától.
Kétszínű bögrés sütemény lekvárral vagy gyümölccsel
(beküldte: Teri 37)
Noha ennek a receptnek létezik egy pistucos átirata, feltétlenül érdemes elkészíteni az eredeti verziót is, talán egy picit kevesebb étolajjal és szódavízzel, mint amennyit Teri ír. Extra: Pistuc nagyívű kommentjei :)
Hagyományos paprikás krumpli
(beküldte: Inkogni Tóni) :)
Egy klasszikus kedvenc és tápláló egytálétel – nincs mit hozzátenni. Talán csak annyit, hogy a vége felé érdemes fedő nélkül is főzni, nehogy túl leveses maradjon az étel. Én egyébként tejföl nélkül tálalom. Extra: bobszy hozzászólása, mellyel maximálisan egyetértek.
Zöldborsóleves gazdagon
(beküldte: Mirza)
Mirza klasszikusa, melyet eddig kereken 100-an helyeztek recepttárukba. Az első borsólevesem, ezért különösen kedves. Meg persze finom is. Extra: természetesen ezt is kommenteltem...
Mandulás répatorta
(beküldte: Csabai Rita)
Erinhez hasonlóan magam is darált dióval készítem. Kevert süti lévén bátran variálható, én például a dióadag felét kókuszreszelékre cseréltem jómúltkor. Barna cukorral még egészségesebb. Felső rácson süssük, légkeverés nélkül. Extra: répából torta – ezt így hogy...? Hát így! :)
Ínyenc lencseleves kolbásszal
(beküldte: Eve1122)
Egy hozzám hasonlóan fűszerőrült hölgy receptje. Levese tartalmas és fehérjedús, ám talán érdemes kevesebb lencsével és sárgarépával készíteni – a másik megoldás, hogy megnöveljük a vízadagot. Ily egyszerű az élet! Extra: ezek után mit még...?
Vaníliás krémtúrós pite
(beküldte: Habliliom)
Én még ilyen finom túrós sütit nem ettem! Lágy, könnyű, szinte habos, festő ecsetjére (s persze pociba) kívánkozik. De vigyázat! A normál tehéntúró nem jó hozzá, csak egyfajta dobozos krémtúró, melynek márkáját privát üzenetben kérésre elküldöm (nem luxustermék). Érdemes a recept blogverzióját is elolvasni. Extra: maga a sütemény. :)
Végül egy kakukktojás:
Vaníliás kifli V.
(beküldtem én)
Nem, nem, nincs itt személyi kultusz. Sőt nincs itt mák se. Ami van: egy év alatt legalább 15 kg vaníliás kukacka (ahogy én hívom), rajongók tömege, bérsütési megbízás, vaníliaillatú edények. Delejező íz, omlós csoda, abbahagyhatatlan ropogtatás. Kísérletezések a sütési idővel, a keményítővel, a vaníliás cukorral (2x szórni!) Extra: miközben olyan könnyű elkészíteni!
Valamennyi ételhez jó étvágyat kíván:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.