Sok minden előre elárulja, hogy a kiszemelt étterem jó lesz-e vagy sem. Vannak olyan egyértelmű jelzések, mint például a szemetes és koszos környezet, vagy a túlzásba vitt matricázás és plakátolás, mely sosem jelent jót. Ugyancsak gyanús, ha egy vendéglátóhely rengeteg negatív értékelést kap az interneten, de ha nincs kezünkben a telefon, anélkül is ki tudjuk deríteni, hogy milyen az előttünk álló étterem!
Ha külföldön jársz és szeretnél kipróbálni egy helyi éttermet, és ott megkóstolnád az autentikus fogásokat, a specialitásokat, akkor jó, ha tudod, hogy van két dolog, ami elárulja, hogy turistacsapdával állsz-e szemben! Egyes vélemények szerint ugyanis két dologból azonnal rá lehet jönni arra, hogy az étterem valóban autentikus, helyi vendéglátóhely-e vagy a turistákra specializálódott egység!
Az egyik és legárulkodóbb jel, ha a pincér a bejáratban, vagy az ajtó előtt, az utcán ácsorog és leszólítja a járókelőket, megpróbálja becsábítani a turistákat az étterembe. A másik dolog, ami szintén nem autentikus étteremről árulkodik, ha az étlap tele van képekkel.
A fotós illusztráció nagy segítség lehet a turisták számára, ha nem tudják, hogy egyes halak vagy húsok milyenek is lehetnek, de ebből is látszik, hogy egy igazán kasszikus helyi étterem nem csinálná ezt, és ez inkább a turistákra specializálódott egységek sajátja.
Ha a helyi, klasszikus ízeket kóstolnád akár az olasz, akár a spanyol tengerparton, jobb ha a fentieket észben tartod. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezekkel együtt a turistacsalogató éttermek is lehetnek jók, az ott készült ételek pedig finomak.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.