Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Világkonyha

5 bevált trükk: így készíts tökéletes cézár salátát!

A friss, ropogós saláta, az ízletes öntet és a zamatos csirkesült hármasa adja meg azt a jellegzetes ízt, ami a cézár salátában egyesül. Imádjuk, de az éttermekben sokszor hanyagul összedobják, kihagynak belőle összetevőket. Ezért érdemes saját kezűleg elkészíteni!

Az olasz születésű séf, Cesare Cardini étterme a mexikói–amerikai határ közvetlen közelében volt. Egy alkalommal a konyha méreteihez képest nagy vendégsereg tért be vacsorára, de a főszakács nem jött zavarba: a meglévő alapanyagokból kreált ízletes salátát. Így született meg a Cézár saláta, amely méltán vált világhírűvé.

Az eredeti recept tojás nélkül, csirkehússal készül, de a vegetáriánusok hús nélkül fogyasztják - úgy is finom és jellegzetes ízű a Cézár saláta.
Az eredeti recept tojás nélkül, csirkehússal készül, de a vegetáriánusok hús nélkül fogyasztják - úgy is finom és jellegzetes ízű a Cézár saláta.


Sajnos sok helyen majonézzel kínálják a cézár salátát, máshol a szardellát hagyják ki belőle, vagy épp pépesítés nélkül, csíkokban teszik a salátába, de voltam olyan étteremben, ahol pörkölthúst dobtak a saláta tetejére - ezt nevezték cézárnak... Ezért ha tökéletes Cézár salátát szeretnél enni, akkor érdemes magad elkészítened.
Ha nem tudsz hozzá beszerezni római salátát, használhatsz jégsalátát is, de a tökéletes cézár salátából a szardella és a parmezán sajt nem maradhat ki!

1. fontos a frissesség!

A friss salátaleveleket mindig csak tálalás előtt forgassuk össze az öntettel, különben a levelek elvesztik ropogósságukat.

2. tervezz előre!

Az öntetből készíthetünk egyszerre nagyobb adagot. Befőttesüvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig is eláll.

3. a hús zsírjában forgasd át a kenyeret!

Bármilyen szikkadt kenyér megfelelő a salátához. Még ízletesebb lesz, ha a csirkesütés után visszamaradt zsiradékban sütjük meg fokhagymát, majd a kenyérkockákat.

4. variáld ízlés szerint!

Pulykamellel is finom, de húsmentesen is tálalhatjuk. Vannak, akik tonhallal fogyasztják, de mára elterjedt a garnéla rákkal készült változata is.

5. csak cseppmentesen!

Fontos, hogy leöblítés után alaposan lecsepegtessük a salátalevelet. A felesleges víz eláztatja az ételt.

A tökéletes Cézár saláta hozzávalói (4 személyre):
2 db tojássárgája
2 tk dijoni mustár
2 db szardella filé
4 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
1 ek reszelt parmezán
1 dl olívaolaj
1 tk Worcester szósz

frissen őrölt bors
2 fej római saláta
2 db csirkemell filé
4 szelet toastkenyér
A tálaláshoz: parmezánforgács

A parmezánforgácsok amellett, hogy finomak, fokozzák az ízeket is!
A parmezánforgácsok amellett, hogy finomak, fokozzák az ízeket is!
Így készítsd el!

1. Botmixerrel pürésítsük a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a parmezánnal, és közben cseppenként adjunk hozzá 1 dl olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Ízesítsük a Worcester-szósszal, sóval és borssal.

2. Bontsuk leveleire a salátát, és tépkedjük falatnyi darabokra. Tegyük tálba.

3. Alaposan sózzuk és borsozzuk meg a csirkemellet. Forrósítsunk fel 0,3 dl olajat, és közepes lángon süssük rajta ropogósra a húst mindkét oldalán.

4. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel 0,2 dl olajat. Süssük meg rajta a megmaradt, egész fokhagymagerezdeket, majd vegyük ki őket, és a fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva pirítsuk meg a felkockázott kenyérszeleteket.

5. Forgassuk össze a salátát az öntettel, majd tegyük tányérra. Hintsük meg a kenyérkockákkal, halmozzuk rá a felszeletelt csirkemellet, és díszítsük a parmezánforgácsokkal.

Ez a változat 45 perc alatt elkészül, és egy adag cirka 567 kalóriát tartalmaz - tehát diétázók is beiktathatják az étrendjükbe.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.