Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Skócia a természetimádók, a romantikusok és az ínyencek menedékhelye. Napjainkban a skót konyha reneszánszát éli, felelevenítik a régi recepteket, és új ízekkel is gazdagítják ételeiket a skótok, akik a róluk kialakult képpel ellentétben egyáltalán nem fösvények, sőt, legendás a hagyományos skót vendégszeretet.

>A skót felföld zord időjárása miatt az ott élők kedvelik a meleg leveseket, mint amilyen a tyúkleves póréhagymával vagy a zöldséges bárányleves. A marha és báránysült is igen kedvelt, mint ahogy a pie-ok, a vajastésztában sült húspástétomok, vagdaltak is. A skót nemzeti eledel a haggis, a fűszerezett, darált belsőség zabliszttel keverve, birkagyomorba töltve. Az ország fekvéséből adódóan sok halat fogyasztanak: heringet, tőkehalat, lazacot, gyakran sózott vagy füstölt formában. A reggeli mindig bőséges, és hasonlóan gyomrot nem kímélő a vacsora, ahol a fogások sorrendje pontosan meg van határozva: először főtt kolbász, tojás és krumplipüré kerül az asztalra, majd sült vagy főtt hús, végül pedig sütemény. A zárófogás a zabpogácsa, sajttal. Ezek után jöhet a tea, amelyhez pirított kenyeret, vajat és süteményt kínálnak. A legismertebb skót sütemény a shortbread nevű vajaskeksz. A skótok nemzeti itala a whisky, amelyet mindig tisztán isznak, és amelynek ősi, skót neve azt jelenti: az élet vize.



Skót húsleves >>

Haggis >>

Skót paraszt-pie >>

Skót kelgöngyöleg >>

Shortbread >>


Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.