Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk egy pikáns olaszos változatot sonkával, tejszínnel és olajbogyóval.

Olaszos sonkás tészta
Olaszos sonkás tészta

Hozzávalók (4 személyre):

400 g spagetti tészta
150 g vöröshagyma
100 g fekete olívabogyó
100 g camembert sajt
50 g sonka
100 ml tejszín
100 ml tej
őrölt fehér bors
1-1 evőkanál vaj és olaj
1 evőkanál petrezselyemzöld

Készüljünk elő!

A spagettit főzzük meg sós vízben, csepegtessük meg olajjal, és tartsuk melegen. Az apróra vágott hagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a kockára vágott sonkát is, és süssük további 10 percig.

Pirítsuk meg a hagymát, majd a sonkát
Pirítsuk meg a hagymát, majd a sonkát

Készítsünk mártást!

Adjuk a keverékhez a tejszínt és a te­jet, ízesítsük frissen őrölt fehér bor­s­sal. A sajtot vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mártáshoz. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk fel egy kis tejjel!

Mehet rá a tejszín, a tej és a fűszerek
Mehet rá a tejszín, a tej és a fűszerek

Bolondítsuk meg!

Adjuk a mártáshoz a felkarikázott olajbogyót és a finomra szelt pet­re­zse­lyemzöldet. A spagetti tetején hagyjuk elolvadni az 1 evőkanál­nyi vajat, majd öntsük rá az olívabogyós mártást. Forraljuk össze a fogást!

Az olajbogyó sem maradhat ki belőle
Az olajbogyó sem maradhat ki belőle

És fél óra alatt el is készült a finom, olaszos fogásunk:

És máris elkészült a finom olaszos fogás
És máris elkészült a finom olaszos fogás

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.