A reggeli klasszik - ám egyáltalán nem mindegy, hogy miből készül! A legrosszabb, ha zacskós fehér kenyérben, adalékanyagokkal telenyomott felvágott, és tejet nyomokban tartalmazó sajt van. Mivel ezek hosszan elálló és viszonylag olcsó termékek, jó ötletnek tűnnek, ám roppant egészségtelenek. Ennél már csak a szendvicsautomatákban sorakozó előre gyártott háromszögszendvicsek lehetnek rosszabbak - tisztelet a kivételnek. Érdemesebb teljes kiőrlésű pésüteményt választani, jó minőségű, magas hústartalmú, esetleg bio-felvágottat és drágább, és hosszan érlelt, valódi tejből készült sajtot belerakni, és persze sok friss - alaposan megmosott zöldséget!
A virslivel ugyanaz a probléma, mint a felvágottakkal, rengeteg adalékanyagot tartalmazhatnak, így érdemes odafigyelni arra, hogy a magas hústartalmú terméket válasszuk. Ezek általában a drágábbak, de ha összevetjük az összetevők listáját, látható, hogy megéri.
Olaszországban és más mediterrán országokban az édes reggeliknek van hagyománya: croissant, lekváros kenyér, csokikrém... Remekül hangzik, de nem biztos, hogy annyira jó ötlet. Ugyanis nem tesz jót a szervezetünknek, ha az éjszakai pihenés után a rengeteg gyorsan felszívódó szénhidráttal azonnal az egekbe lőjük a vércukorszintünket. Ha mindenképpen ragaszkodunk az édességekhez, akkor se a bolti, előrecsomagolt termékeket válasszuk, mert azokban a rengeteg cukor mellé még a különféle adalékanyagok is társulnak. A legjobb, ha magunk készítjük, de ha van egy jó, minőségi termékeket gyártó pékség a közelünkben, akkor vásároljuk ott meg a reggelire való péksüteményt!
Lehet, hogy a kartondobozon lévő mesefigurák vonzóak a gyerekeknek, ráadásul az is fel van tüntetve a dobozon, hogy mennyiféle vitamint tartalmaz, az viszont már az apró betűs rész, hogy emellett mennyi adalékanyagot és cukrot , amire nem lenne semmi szükség. Sokkal előnyösebb és, még olcsóbb is otthon elkészíteni a saját változatunkat például zabpehelyből és friss vagy aszalt gyümölcsökből, olajos magvakból.
Finomak és egészségesnek tűnnek, de a dobozos üdítők szinte alig tartalmaznak gyümölcsöt - színezéket, aromákat, cukrot és tartósítószereket viszont annál inkább. Ráadásul hamis teltségérzetet biztosítanak: rövid időre elfedik az éhséget, megnyomják a vércukorszintet, ami aztán hamarosan, még tízórai előtt, hatványozott erővel üt vissza! Ha gyümölcslére vágyunk, jobb, ha frissen facsart, vagy hozzáadott cukor nélkül készült, 100%-os gyümölcstartalmú változatot választunk, vagy lecseréljük egy határozottan laktatóbb smoothie-ra.
Persze, ha nagyon szeretjük ezeket a termékeket és néha elcsábulunk, az nem jelent akkora problémát. A gond inkább azzal van, mindig ugyanazt a nem túl szerencsés menüt reggelizzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.