Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

6 egyszerű trükk, hogy gyorsabban elkészüljön az ebéd

aprítás
Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika, amivel felgyorsítható a folyamat!

A kezdő szakácsoknak mindenképp, de még a rutinos háziasszonyoknak is jól jöhet néhány ezek közül a praktikák közül, melyekkel időt spórolhatunk főzés közben!

Héjastul

Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket.

Rend a lelke

Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezed el a szekrényben, hamarabb megtalálod, amit keresel.

Hagymacsere

Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhatsz újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.

Gondos felkészülés

A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek. A hatékony módszerre egy francia konyhai szakkifejezés is akad: a Mise en Place.

Gyűjtsd egyben!

Tegyél ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobj ki.

Éles kések

Ha tompa késsel dolgozol, azzal feleslegesen rabolod a saját idődet, és csak kellemetlenséget okozol magadnak. Rendszeresen élezd meg a vágóeszközt!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.