Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
A kora nyárban mi mást választhattunk volna főszereplőnek, mint harsogóan friss zöldségeket? És nem bántuk meg, mert minden fogás nagyszerű lett!

A ChefParade Főzőiskolában rendezett gasztrokurzuson azok vehettek részt, akik nyertesei voltak az eisberg, a Mindmegette és a Mindmegette Recepttár fotós receptversenyének. Ismét sok-sok pályázó küldte el receptjeit, ezek közül az ételfotóval és portréképpel ellátott pályamunkák indulhattak a versenyben.

Mindjárt kezdődik a főzés
Mindjárt kezdődik a főzés

A gasztrokurzus nagyon hangulatosan telt a Chefparade Bécsi úti főzőiskolájában. Bár nyerteseink szinte profi szakácsok, hiszen ételeikkel nyertek, mégis úgy tűnt, örömüket lelték a közös főzésben, és kipróbálhattak új ételeket, ízeket!

A főszerepet az eisberg friss zöldségei és salátaféléi játszották ezen a júniusi délelőttön, és könnyű, de izgalmas menüt főztünk közösen Bartal Sándor, a Chefparade szakácsának irányításával. Előételnek fetás-rukkolás francia quiche készült, amit madársalátával tálaltunk, főételként citromos vajjal grilleztünk lazacot, hozzá pedig parmezános zöldségropogóst sütöttünk, majd málnaöntetes salátával tálaltuk. A desszert is különleges volt: indiai recept alapján készült a kardamomos-sárgarépás halva, amit citrom sorbet-val kóstoltunk a menü végén. (A receptekért kattintsatok a linkekre!)

Egy összeszokott páros :)
Egy összeszokott páros :)
Készül a quiche: így kell ügyesen kibélelni tésztával a formát
Készül a quiche: így kell ügyesen kibélelni tésztával a formát
Ilyen szép lett!
Ilyen szép lett!

A főzésen és a falatozáson túl nyerteseink új trükköket is tanultak: a szenzációs málnaöntetet biztosan többen elkészítik majd otthon, akár más gyümölccsel is, de a parmezános zöldségropogós és a citromos vaj is nagy sikert aratott. Tudjátok: amilyen egyszerű, olyan finom, csak a trükköt kell ismerni!

Köszönet olvasóinknak a sok beüldött receptért, a nyerteseknek a részvételért és a jó hangulatért! És külön köszönjük az eisbergnek a sok finom salátafélét és salátaöntetet, amit a helyszínen kóstolhattunk, valamint Bartal Sándornak és Filep Katának, a Chefparade munkatársainak a remek délelőttöt!

A főzés végén ajándékot kap minden nyertes az eisberg csapatától
A főzés végén ajándékot kap minden nyertes az eisberg csapatától
A Chefparade is készült meglepetéssel a résztvevőknek
A Chefparade is készült meglepetéssel a résztvevőknek
Megkóstoljuk az eisberg salátaönteteit
Megkóstoljuk az eisberg salátaönteteit

Hamarosan újra játszunk! Nem ugyanígy, kicsit másképp, de mindenképpen érdemes figyelni a Mindmegettét!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.