A legfontosabb, hogy saját receptet küldj. A saját nem feltétlenül azt jelenti, hogy te találtad ki. Tanulhattad édesanyádtól, nagymamádtól, kaphatad a receptet baráttól, szomszédtól, kollégától. Kóstolhattál valami finomat külföldön vagy étteremben, elkérhetted vagy kinyomozhattad a receptet. Ezek mind saját receptnek számítanak. Ha valahol olvastál vagy láttál egy jó receptet, és azt el is készítetted, ha a saját szavaiddal, saját fotóval küldöd el nekünk, ez is a te recepted.
Ez egyrészt azért fontos, mert így biztos, hogy bevált receptet osztasz meg a többiekkel, másrészt mi nagyon odafigyelünk arra, hogy csak jogtiszta receptek osszunk meg az olvasókkal. Ezért kérünk, hogy ne másolj át más oldalról recepteket a sajátodként, mert ezeket nem tesszük fel. Ha mégis felkerülne – hiszen mi sem ismerhetjük a világhálón megtalálható végtelen számú receptet -, és tudomásunkra jut, hogy bizonyíthatóan máshonnan való, törölni fogjuk. Megértésedet köszönjük.
A jó recept – azon túl, hogy remek étel elkészítését írja le :) – pontos és érthető. Lehet, hogy te már sokszor elkészítetted, és ezért már minden mozdulat a kezedben van, de gondolj azokra is, akik most barátkoznak a főzéssel, kevésbé rutinosak, vagy az adott jellegű ételt még nem készítették. Szerencsére általában igényesen megírt recepteket kapunk, de sajnos előfordul az ellenkezője is.
Ha a beküldött recept hozzávalóinál 1 csomag bacon vagy 1 vaj szerepel, nekünk kell eldönteni, mennyi szerepeljen a receptben. Mekkora csomag? 25 vagy 50 dekás? Milyen vaj? 5, 10, 20 vagy 25 dekás? Nem mindegy.
Nemrégiben egy torta járt pórul a pontatlanság, figyelmetlenség miatt. A beküldött recept hozzávalói között 1 zselatin szerepelt, az oldalra 1 lap zselatinnal került fel. A torta pedig nem állt össze… Végül kiderült, hogy 1 csomag zselatinpor kellett volna a recepthez. A hibát javítottuk, de megspórolhattunk volna egy kellemetlenséget…
Természetesen vannak mennyiségek, amelyeknél tökéletesen megfelel az „ízlés szerint”, a „csipetnyi”, és semmi baj nincs az „1 csokor petrezselyemmel vagy kaporral” sem. Az legyen mindig a szempont, hogy egy kevésbé rutinos konyhatündér is bátran nekifoghasson a receptnek. :)
Nagyon köszönjük, hogy egyre több fotós receptet küldtök. Mert mégiscsak más a recept, ha szépséges fénykép láttatja a végeredményt.
Itt is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy csak saját fotókat fogadunk el. Más oldalról lementett vagy könyvből, újságból beszkennelt fotókat nem! Egyrészt megtévesztő lehet, másrészt a fotókat szerzői jog védi.
Egy recepthez több fotót is küldhettek, és persze az a szerencsés, ha a fotók mást és mást mutatnak be. Pl. tálalás előtt, tálalás után, torta egyben, torta szeletben, vagy akár az elkészítés fázisait is illusztrálhatjátok.
Ahhoz, hogy az oldalon jó minőségben tudjon megjelenni a kép, nyugodtan küldjetek nagyobb fotókat. Ezeket majd átméretezzük, megvágjuk. Ha túl kicsi a kép, nem nagyon tudunk varázsolni – az életlen, homályos kép pedig esetlegesen elkedvetleníti a receptkeresőket a kipróbálástól.
A beérkező legtöbb recept igényes, pontos, ahogy a fotók is szépek. Köszönet érte! A fentieket mégis azért szerettük volna megosztani, hogy azok is odafigyeljenek erre, akik eddig nem tették.
Jó sütést, főzést, fotózást és receptküldést!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.