15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Nagyon köszönjük a lelkesedéseteket és a rengeteg receptet, amit napról napra megosztotok velünk – és így másokkal is! Van azonban néhány tudnivaló, amit szeretnénk megosztani veletek ezzel kapcsolatban.
A kipróbált és bevált az igazi

A legfontosabb, hogy saját receptet küldj. A saját nem feltétlenül azt jelenti, hogy te találtad ki. Tanulhattad édesanyádtól, nagymamádtól, kaphatad a receptet baráttól, szomszédtól, kollégától. Kóstolhattál valami finomat külföldön vagy étteremben, elkérhetted vagy kinyomozhattad a receptet. Ezek mind saját receptnek számítanak. Ha valahol olvastál vagy láttál egy jó receptet, és azt el is készítetted, ha a saját szavaiddal, saját fotóval küldöd el nekünk, ez is a te recepted.

Ez egyrészt azért fontos, mert így biztos, hogy bevált receptet osztasz meg a többiekkel, másrészt mi nagyon odafigyelünk arra, hogy csak jogtiszta receptek osszunk meg az olvasókkal. Ezért kérünk, hogy ne másolj át más oldalról recepteket a sajátodként, mert ezeket nem tesszük fel. Ha mégis felkerülne – hiszen mi sem ismerhetjük a világhálón megtalálható végtelen számú receptet -, és tudomásunkra jut, hogy bizonyíthatóan máshonnan való, törölni fogjuk. Megértésedet köszönjük.

Úgy írj, hogy mindenki értse

A jó recept – azon túl, hogy remek étel elkészítését írja le :) – pontos és érthető. Lehet, hogy te már sokszor elkészítetted, és ezért már minden mozdulat a kezedben van, de gondolj azokra is, akik most barátkoznak a főzéssel, kevésbé rutinosak, vagy az adott jellegű ételt még nem készítették. Szerencsére általában igényesen megírt recepteket kapunk, de sajnos előfordul az ellenkezője is.

Mennyiségek, avagy miből mennyit?

Ha a beküldött recept hozzávalóinál 1 csomag bacon vagy 1 vaj szerepel, nekünk kell eldönteni, mennyi szerepeljen a receptben. Mekkora csomag? 25 vagy 50 dekás? Milyen vaj? 5, 10, 20 vagy 25 dekás? Nem mindegy.

Nemrégiben egy torta járt pórul a pontatlanság, figyelmetlenség miatt. A beküldött recept hozzávalói között 1 zselatin szerepelt, az oldalra 1 lap zselatinnal került fel. A torta pedig nem állt össze… Végül kiderült, hogy 1 csomag zselatinpor kellett volna a recepthez. A hibát javítottuk, de megspórolhattunk volna egy kellemetlenséget…

Természetesen vannak mennyiségek, amelyeknél tökéletesen megfelel az „ízlés szerint”, a „csipetnyi”, és semmi baj nincs az „1 csokor petrezselyemmel vagy kaporral” sem. Az legyen mindig a szempont, hogy egy kevésbé rutinos konyhatündér is bátran nekifoghasson a receptnek. :)

Örülünk a fotóknak!

Nagyon köszönjük, hogy egyre több fotós receptet küldtök. Mert mégiscsak más a recept, ha szépséges fénykép láttatja a végeredményt.

Itt is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy csak saját fotókat fogadunk el. Más oldalról lementett vagy könyvből, újságból beszkennelt fotókat nem! Egyrészt megtévesztő lehet, másrészt a fotókat szerzői jog védi.

Egy recepthez több fotót is küldhettek, és persze az a szerencsés, ha a fotók mást és mást mutatnak be. Pl. tálalás előtt, tálalás után, torta egyben, torta szeletben, vagy akár az elkészítés fázisait is illusztrálhatjátok.

Ahhoz, hogy az oldalon jó minőségben tudjon megjelenni a kép, nyugodtan küldjetek nagyobb fotókat. Ezeket majd átméretezzük, megvágjuk. Ha túl kicsi a kép, nem nagyon tudunk varázsolni – az életlen, homályos kép pedig esetlegesen elkedvetleníti a receptkeresőket a kipróbálástól.

Végül…

A beérkező legtöbb recept igényes, pontos, ahogy a fotók is szépek. Köszönet érte! A fentieket mégis azért szerettük volna megosztani, hogy azok is odafigyeljenek erre, akik eddig nem tették.

Jó sütést, főzést, fotózást és receptküldést!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.