Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A banános-nutellás sült palacsinta természetesen nem csak a kicsik kedvence, hiszen ennek a mennyei desszertnek a felnőttek sem tudnak ellenállni. Ez nem egy egyszerű, klasszikus palacsinta, ugyanis ebben az édességben az a csavar, hogy kétszer kell megsütni, mielőtt tányérra kerül.

A banános-nutellás sült palacsintában a töltelék hő hatására lággyá és selymessé válik, a palacsinta pedig kívülről kissé ropogós lesz. A Vidék íze magazin különleges desszertje tökéletes választás, ha egy kis extra kényeztetésre vágyunk a hűvös, őszi napokon.

Banános-nutellás sült palacsinta
A banános-nutellás sült palacsintának nem lehet ellenállni
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a banános-nutellás sült palacsinta!

Hozzávalók: 

A tésztához: 

  • 3 dl tej  
  • 3 tojás  
  • 1 csipet só  
  • 1 evőkanál cukor  
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor  
  • olaj a sütéshez  

A töltelékhez: 

  • 4 banán  
  • 5 evőkanál csokoládés mogyorókrém 
  • 2-3 evőkanál tejszín  
  • 2 dkg vaj 

A tejére  

  • 4 dl tejszín  
  • 3 tojássárgája  
  • 1 kávéskanál vaníliaőrlemény 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a palacsinta tésztáját, majd kiolajozott sütőben vékony palacsintákat sütünk belőle. 
  2. A banánokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. 
  3. A csokoládés mogyorókrémet elkeverjük a tejszínnel, és megkenjük a palacsintákat vele. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy fél banánt, és feltekerjük. 
  4. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé, egy rétegben belefektetjük a megtöltött, felcsavart palacsintákat. 
  5. A tejszínt összekeverjük a három tojássárgájával és a vaníliával. Ráöntjük a palacsinták tetejére, és 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt összesütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.