A banános-nutellás sült palacsinta természetesen nem csak a kicsik kedvence, hiszen ennek a mennyei desszertnek a felnőttek sem tudnak ellenállni. Ez nem egy egyszerű, klasszikus palacsinta, ugyanis ebben az édességben az a csavar, hogy kétszer kell megsütni, mielőtt tányérra kerül.
A banános-nutellás sült palacsintában a töltelék hő hatására lággyá és selymessé válik, a palacsinta pedig kívülről kissé ropogós lesz. A Vidék íze magazin különleges desszertje tökéletes választás, ha egy kis extra kényeztetésre vágyunk a hűvös, őszi napokon.
Így készül a banános-nutellás sült palacsinta!
Hozzávalók:
A tésztához:
3 dl tej
3 tojás
1 csipet só
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliás cukor
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
4 banán
5 evőkanál csokoládés mogyorókrém
2-3 evőkanál tejszín
2 dkg vaj
A tejére
4 dl tejszín
3 tojássárgája
1 kávéskanál vaníliaőrlemény
Elkészítés:
Összekeverjük a palacsinta tésztáját, majd kiolajozott sütőben vékony palacsintákat sütünk belőle.
A banánokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk.
A csokoládés mogyorókrémet elkeverjük a tejszínnel, és megkenjük a palacsintákat vele. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy fél banánt, és feltekerjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé, egy rétegben belefektetjük a megtöltött, felcsavart palacsintákat.
A tejszínt összekeverjük a három tojássárgájával és a vaníliával. Ráöntjük a palacsinták tetejére, és 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt összesütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.