Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A banános-nutellás sült palacsinta természetesen nem csak a kicsik kedvence, hiszen ennek a mennyei desszertnek a felnőttek sem tudnak ellenállni. Ez nem egy egyszerű, klasszikus palacsinta, ugyanis ebben az édességben az a csavar, hogy kétszer kell megsütni, mielőtt tányérra kerül.

A banános-nutellás sült palacsintában a töltelék hő hatására lággyá és selymessé válik, a palacsinta pedig kívülről kissé ropogós lesz. A Vidék íze magazin különleges desszertje tökéletes választás, ha egy kis extra kényeztetésre vágyunk a hűvös, őszi napokon.

Banános-nutellás sült palacsinta
A banános-nutellás sült palacsintának nem lehet ellenállni
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a banános-nutellás sült palacsinta!

Hozzávalók: 

A tésztához: 

  • 3 dl tej  
  • 3 tojás  
  • 1 csipet só  
  • 1 evőkanál cukor  
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor  
  • olaj a sütéshez  

A töltelékhez: 

  • 4 banán  
  • 5 evőkanál csokoládés mogyorókrém 
  • 2-3 evőkanál tejszín  
  • 2 dkg vaj 

A tejére  

  • 4 dl tejszín  
  • 3 tojássárgája  
  • 1 kávéskanál vaníliaőrlemény 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a palacsinta tésztáját, majd kiolajozott sütőben vékony palacsintákat sütünk belőle. 
  2. A banánokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. 
  3. A csokoládés mogyorókrémet elkeverjük a tejszínnel, és megkenjük a palacsintákat vele. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy fél banánt, és feltekerjük. 
  4. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé, egy rétegben belefektetjük a megtöltött, felcsavart palacsintákat. 
  5. A tejszínt összekeverjük a három tojássárgájával és a vaníliával. Ráöntjük a palacsinták tetejére, és 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt összesütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.