A cukkinit megmossuk, és felvágjuk 7-8 milliméter vastag karikákra. A karikákat egy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd 5-10 percig félretesszük, hogy kiengedje kissé a levét. Az összegyűlt levet leöntjük.
Közben előkészítjük a panírt, egy tálba öntjük a lisztet, egy másikba tálba ütjük a tojásokat, a harmadikba a zsemlemorzsát. A tojást enyhén sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Egy vastag, magas falú edénybe olajat öntünk, közepes lángon hevíteni kezdjük kb. 180 fokra (ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni).
Amíg az olaj felhevül, bepanírozzuk a cukkiniket: először lisztbe forgatjuk, a felesleget leütögetjük, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. A bepanírozott cukkinit már rakhatjuk is a felhevült olajba, ne rakjuk tele az edényt, kényelmesen férjenek el a cukkinikarikák. Több menetben nagyjából 4-5 perc alatt piros-ropogósra sütjük. A cukkinikarikákat törlőpapírra helyezzük tálalásig.
Az elkészült rántott cukkinit fogyaszthatjuk rizzsel és tartármártással, de más mártogatós is készíthető hozzá: joghurtos-kapros, sajtmártás, paradicsomsalsa stb. Ennek csak az ízlésünk és a fantáziánk szabhat határt.
Nézd meg videón is, hogyan készül a rántott cukkini:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.