A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, és állni hagyjuk legalább 1 órán keresztül (nincs beleszámolva az elkészítési időbe).
A hummuszhoz kikeverjük a tahinit a citromlével, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, és kézi turmixgéppel simára keverjük.
A cukkini levét leöntjük. Ha túl sós, konyhai papírtörlővel letöröljük.
A kikevert hummuszt rákenjük a cukkiniszeletekre, majd feltekerjük őket. (Ha esetleg eltörik a cukkini, sebaj, rakjuk le lapokban!) Ha szükséges, átkötjük a tekercseket snidlinggel, hogy ne essenek szét.
A tekercseket tűzálló tálba rendezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Köretnek főtt rizst vagy krumplipürét ajánljunk, de az uborka és tzatziki is megy hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.