A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Kifacsarjuk a citrom levét.
A csicseriborsót a fokhagymával krémesre turmixoljuk egy robotgéppel, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat és a tahinit.
Megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt tányérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. Friss petrezselyemmel és pirospaprikával díszíthetjük. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a hummusz, avagy csicseriborsókrém
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.