A sütőtököt hámozzuk meg, a rostos-magos közepét kaparjuk ki, a húsát kockázzuk fel.
Szórjuk a sütőtökkockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd süssük puhára 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt. Közben néhányszor forgassuk át.
A megsült tököt a citromlével, a meghámozott, összezúzott fokhagymával, a tahinivel, a sóval és a csilivel együtt késes aprítóban keverjük krémesre, kevés vízzel lazíthatjuk, ha szükséges.
A hummuszt kanalazzuk tálba, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd szórjuk meg egy kevés durvára vágott petrezselyemmel, szezámmaggal és hántolt tökmaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.