A falafelhez és a hummuszhoz a csicseriborsót bő vízben beáztatjuk, és minimum fél napig állni hagyjuk.
Lecsepegtetjük, majd aprítóba tesszük. (Használhatunk botmixert is.) Hozzáadjuk a petrezselymet, a vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket.
Alaposan összedaráljuk. Ha botmixert használunk, ügyeljünk, hogy ne legyen túl darabos!
Egy lefedett edényben hűtőbe tesszük minimum 8-10 órára, de a legjobb, ha egy egész napon át pihentetjük.
Golyókat formálunk belőle, majd kellően forró olajban kisütjük.
A humusz összetevőit szintén aprítóba tesszük, és összemixeljük. A csicseriborsó levéből is használjunk egy 0,5 dl-nyi mennyiséget, különben túl száraz lesz.
Pitával és zöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzés
Nincs szomorúbb látvány a bő olajban úszó, ledarált és szétesett csicseriborsónál. (Annál is inkább, mert semmilyen ravasz fedőnéven nem tudjuk felszolgálni.) Ezt mindenki tudja, aki már megkísérelt konzerves verzióból falafelt előállítani. Maradjunk tehát a hagyományos módszernél, ami nem éppen időtakarékos, de borítékolható általa a siker. A hummuszhoz viszont praktikusabb a konzerves csicseriborsó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.