- A csicseriborsót megmossuk, és 12 órán keresztül bő vízben áztatjuk.
- A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a csicseriborsót késes aprítóval összeaprítjuk. Összekeverjük a fűszerek felével.
- Egy nagy tálba tesszük, szépen szétsimítjuk, és rászórjuk a fűszerek másik felét. Legalább 3 órán át állni hagyjuk. Ez nagyon fontos, mert ekkor szépen összeáll, és nem esik szét sütés közben a falafel.
- Ha eleget állt, összekeverjük az egészet, és belekeverjük a szódabikarbónát is.
- Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és forró olajban, de viszonylag lassú tűzön sütjük. (Ha nem elég meleg az olaj, nem lesz jó.) Salátával, pitával kínáljuk.
MME-tipp: konzerv-csicseriborsóból is készülhet, ez esetben nem kell áztatni, csak jól lecsöpögtetni.