Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Csicseriborsó

Receptek csicseriborsó hozzávalóval

Leírás

A csicseriborsó az utóbbi évek egyik legkedveltebb alapanyaga lett. Készülhet belőle leves, főzelék, saláta, zöldségekkel gazdagított főétel, ám krémes változata avagy ahogyan a legtöbben ismerik, a humusz a legnépszerűbb. Nem véletlenül, hiszen egészséges, nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Ja, és akkor ne feledkezzünk meg a falafel gombócokról sem, amelynek legfőbb hozzávalója.

Veganok és húsevők is találnak magunknak csodásan finom csicseriborsóval készíthető recepteket. Próbáljatok ki minél többet!

A lenti táblázatban megadott tápértékek a szárított csicseriborsóra értendőek. Vízbe áztatva, megfőzve az energiatartalma 164 kcal/100 g, a fehérje 8,9 g, a zsír 2,6 g, míg a szénhidrát 19,8 g.


Mikor vedd?

Élelmiszerboltokban, reform ételeket árusító üzletekben kínálják. Szárított formában vagy konzervben is kapható egész évben.

Hogyan tárold?

Felhasználás előtt hűvös, száraz helyen, például kamrában, spájzban, felbontás és/vagy felhasználást követően hűtőszekrényben.
Tápérték(100 g)
378 kcal Energia
6 g Zsír
50.8 g Szénhidrát
20.5 g Fehérje
Csicseriborsó receptek (95 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.