A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a csicseriborsót, ha száraz beáztatjuk , ha konzev a levét leszűrjük. A lencsét átmossuk, a répát és a burgonyát megtisztítjuk és egészben hagyjuk, majd mindezt egy fazékba vagy kuktába pakoljuk. A borsot, a sót, a kurkumát, a gyömbért, a szment rádobjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami duplán ellepi. Az edényünket lefedjük, és kuktában kb. 20 fazékban kb. 40 percig főzzük.
Egy másik fazékba, annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük a paradicsomot főni. (Ha nincs elég paradicsom, pótoljuk sűrítménnyel.) Ha puha, a másik fazékból kivesszük a szintén megfőtt répát és burgonyát, majd botmixszerrel az egészet lepürésítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a felaprított petrezselymet és szárzellert. Ezt is pürésítjük, majd a zöldségpürét hozzáadjuk az első fazék tartalmához, és egy fakanállal elkeverjük.
Ezután beletesszük a rizst, és ha ha szükséges, tovább fűszerezzük. Ha a rizs megpuhult, körülbelül még 10 percig forraljuk, és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.