A pisztáciát durvára vágjuk. A leöblített, lerázott zöldfűszerek levelét lecsipkedjük és finomra aprítjuk, a snidlinget felkarikázzuk.
A hideg vízzel leöblített csicseriborsót lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Aprítógépben összeturmixoljuk a tojással, a zsemlemorzsával, 1/2 tk sóvirággal (vagy durva szemű sóval), némi borssal, a korianderrel és egy kevés csiliporral, majd beleforgatjuk a pisztáciát és az aprított zöldfűszereket.
A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot formázunk. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk, egy tálkában sóvirággal, borssal ízesítjük, és megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal.
A maradék olívaolajat tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és a kissé lelapított gombócokat közepes tűzön sütjük oldalanként 3-4 percig. Közben a joghurtot simára keverjük. Végül a falafelt a paradicsommal és a zöldfűszerrel díszített joghurttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.