A csicseriborsókonzerv levét a felére forraljuk. Az édesítőszer felét a robotgép üstjébe tesszük (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá a por állagú színezéket), ráöntjük a sűrű levet, átforgatjuk, majd a maradék édesítőszert hozzáadjuk, és gépi habverővel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. Akkor van készen, amikor habverőn csúcsot képez - ez kb. 10 perc.
A habot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra karikákat nyomunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 100 fokra, betoljuk a tepsit, és kb. 25-30 percig szárítjuk a karikákat. A sütőből kivéve még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl megszilárdul.
Megjegyzés
Remélem, segítséget jelent ez a recept azoknak is, akik tej-, tojás-, glutén-, cukormentes diétán vannak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.