A magyar galuskához és az olasz gnocchihoz nagyon hasonló sztrapacska az egyik legkedveltebb közép-európai étel. Reszelt krumpliból és lisztből készül, a kifőtt tésztára pedig általában krémes juhtúró (bryndza) és ropogós szalonna kerül feltétként, de káposztás változata is igen népszerű. A halusky feltehetően a 17-18. században jelent meg a szlovák gasztronómiában, és a krumplival dúsított tészta hamar közkedveltté vált. A tartalmas fogás önmagában is megállja a helyét, egyszerű és laktató főfogás. A legtöbb étterem kínálatában biztosan megtalálható, de otthon is könnyen elkészíthető. Mutatunk 3 nagyszerű receptet, amelyekben biztosan nem fogsz csalódni.
Ha kipróbáltad valamelyik receptünket, vagy van egy saját, jól bevált ötleted, oszd meg velünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Ha pedig a Mindmegette videós tartalmai között is böngésznél, akkor kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-fiókunkat.
(Kiemelt kép: Mindmegette)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.