A frissen főtt tészta tárolásának egyik legpraktikusabb módja, ha hűtőbe tesszük. Fontos, hogy az étel legalább langyosra hűljön, mielőtt oda kerül, ám két óránál tovább nem szabad szobahőmérsékleten tartani, mivel a minőségromlást okozó baktériumok száma hamar megduplázódik. A kellő körültekintéssel lehűtött főtt tészta, légmentes dobozban, akár 3-5 napig is eláll.
Akár saját kezűleg gyúrtuk, nyújtottuk és szaggattuk, akár készen vettük, a frissen főtt tésztát nyugodtan le is fagyaszthatjuk. Előtte érdemes átforgatni egy kevés olívaolajon, vagy olvasztott vajjal összekeverni, ezután műanyag fóliába csomagolni, és így betenni egy légmentesen záródó edénybe vagy dobozba. A fagyasztott tészta három-hat hónapig is eláll minőségromlás nélkül.
Fontos, hogy tésztánkat kizárólag légmentesen zárható tárolóba tegyük, amire a legjobb - és leginkább helytakarékos - megoldás a tasakos vákuumcsomagolás, és a négyszögletű doboz, ami megkönnyíti az ételek elhelyezését.
A fagyasztott tészta minőségét nagymértékben meghatározza, hogyan készítettük el. Ha tésztánkat bő vízben főzzük, gyakran kevergetjük és nem öntünk hozzá olajat, csak miután leöntjük róla a vizet, soha többé nem ragad össze, ami a tárolást is megkönnyíti!
Felhasználás előtt fagyasztott tésztánkat helyezzük át dobozzal együtt a hűtőbe, ne várjuk meg, amíg szobahőmérsékleten teljesen kiolvad! Közvetlenül felhasználás előtt forrázzuk le egy lábas forró vízzel, de már ne főzzük újra! FONTOS: félig kiolvadt ételt tilos visszafagyasztani!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.