Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kávé

Ettől az egyszerű hozzávalótól lesz igazán különleges a reggeli kávéd

Kávé nélkül képtelen vagy magadhoz térni reggel? És ha ez még nem lenne elég, évek óta ugyanúgy iszod az élénkítő italod? Az ősz, az egyre hűvösebb idő talán elég ok, hogy végre változtass, és új szintre emeld a kávézást.

A kávé jótékony hatásával bizonyára tisztában vagy: a benne található koffeinnek hála, elfogyasztása után élénkebb, éberebb leszel, jobban tudsz koncentrálni. Vajon azt is tudod, hogy vannak fűszerek, amelyekkel felturbózhatod a reggeli italod?

Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock
Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock

Az olyan természetes ízesítőket, mint például a gyömbért vagy a csilit nemcsak az ízük, de a hatásuk miatt is érdemes fogyasztani. Ám amit az őszi időszakban nem hagyhatsz ki, az a fahéj.

Megnyugtat és egészséges

A fahéj illata a meghitt, nyugodt pillanatokat idézi – már csak ezért is érdemes a kávédra szórni. Emellett csökkenti a vércukorszintet, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

Így lesz még ízesebb

A fahéjat egyszerűen rászórhatod és belekeverheted a kávéba – ez még a reggeli kómában is sikerülni fog. Ha főzéskor az őrölt kávé tetejére teszed, akkor az aromái közvetlenül a kávéba kerülnek, amitől még finomabb és igazán különleges lesz a végeredmény.

Próbáld ki a mi kedvencünket!

Fahéjas tejeskávé hozzávalói:

  • ½ tk. fahéj
  • 2 ek. barna cukor
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 2 dk tej
  • 1 adag kávé
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock

Elkészítése:

  • Főzd meg a kávét a szokásos módon.
  • A tejet melegítsd meg, és add hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliát.
  • Öntsd a keveréket a kávéhoz. Melegen a legfinomabb.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 


 

 

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.