Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kávé

Ettől az egyszerű hozzávalótól lesz igazán különleges a reggeli kávéd

Kávé nélkül képtelen vagy magadhoz térni reggel? És ha ez még nem lenne elég, évek óta ugyanúgy iszod az élénkítő italod? Az ősz, az egyre hűvösebb idő talán elég ok, hogy végre változtass, és új szintre emeld a kávézást.

A kávé jótékony hatásával bizonyára tisztában vagy: a benne található koffeinnek hála, elfogyasztása után élénkebb, éberebb leszel, jobban tudsz koncentrálni. Vajon azt is tudod, hogy vannak fűszerek, amelyekkel felturbózhatod a reggeli italod?

Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock
Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock

Az olyan természetes ízesítőket, mint például a gyömbért vagy a csilit nemcsak az ízük, de a hatásuk miatt is érdemes fogyasztani. Ám amit az őszi időszakban nem hagyhatsz ki, az a fahéj.

Megnyugtat és egészséges

A fahéj illata a meghitt, nyugodt pillanatokat idézi – már csak ezért is érdemes a kávédra szórni. Emellett csökkenti a vércukorszintet, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

Így lesz még ízesebb

A fahéjat egyszerűen rászórhatod és belekeverheted a kávéba – ez még a reggeli kómában is sikerülni fog. Ha főzéskor az őrölt kávé tetejére teszed, akkor az aromái közvetlenül a kávéba kerülnek, amitől még finomabb és igazán különleges lesz a végeredmény.

Próbáld ki a mi kedvencünket!

Fahéjas tejeskávé hozzávalói:

  • ½ tk. fahéj
  • 2 ek. barna cukor
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 2 dk tej
  • 1 adag kávé
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock

Elkészítése:

  • Főzd meg a kávét a szokásos módon.
  • A tejet melegítsd meg, és add hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliát.
  • Öntsd a keveréket a kávéhoz. Melegen a legfinomabb.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.