Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kávé

Ettől az egyszerű hozzávalótól lesz igazán különleges a reggeli kávéd

Kávé nélkül képtelen vagy magadhoz térni reggel? És ha ez még nem lenne elég, évek óta ugyanúgy iszod az élénkítő italod? Az ősz, az egyre hűvösebb idő talán elég ok, hogy végre változtass, és új szintre emeld a kávézást.

A kávé jótékony hatásával bizonyára tisztában vagy: a benne található koffeinnek hála, elfogyasztása után élénkebb, éberebb leszel, jobban tudsz koncentrálni. Vajon azt is tudod, hogy vannak fűszerek, amelyekkel felturbózhatod a reggeli italod?

Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock
Fahéj és kávé? Remek párosítás! / Fotó: Shutterstock

Az olyan természetes ízesítőket, mint például a gyömbért vagy a csilit nemcsak az ízük, de a hatásuk miatt is érdemes fogyasztani. Ám amit az őszi időszakban nem hagyhatsz ki, az a fahéj.

Megnyugtat és egészséges

A fahéj illata a meghitt, nyugodt pillanatokat idézi – már csak ezért is érdemes a kávédra szórni. Emellett csökkenti a vércukorszintet, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

Így lesz még ízesebb

A fahéjat egyszerűen rászórhatod és belekeverheted a kávéba – ez még a reggeli kómában is sikerülni fog. Ha főzéskor az őrölt kávé tetejére teszed, akkor az aromái közvetlenül a kávéba kerülnek, amitől még finomabb és igazán különleges lesz a végeredmény.

Próbáld ki a mi kedvencünket!

Fahéjas tejeskávé hozzávalói:

  • ½ tk. fahéj
  • 2 ek. barna cukor
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 2 dk tej
  • 1 adag kávé
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock
Átmelegít és finom a fahéjas tejeskávé / Nyitókép: Shutterstock

Elkészítése:

  • Főzd meg a kávét a szokásos módon.
  • A tejet melegítsd meg, és add hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliát.
  • Öntsd a keveréket a kávéhoz. Melegen a legfinomabb.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 


 

 

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.