Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
A karácsony az év fénypontja, már hónapokkal korábban készülünk az ünnepi fogásokkal. A Mindmegette és a Lidl közös főzőkurzusán már hangolódtunk az ünnepekre a ChefParade Főzőiskolában.

A főzőkurzuson a receptverseny győztesei vehettek részt, és bár igaz, hogy karácsonykor leginkább klasszikusok kerülnek az asztalra, a kreatív háziasszonyok mindig becsempésznek valami újdonságot a hagyományos halászlé, töltött káposzta, krumplisaláta, rántott hal és bejgli mellé.

Gratulálunk a győzteseknek!
Gratulálunk a győzteseknek!

Most egy olyan menüt készítettünk, ami egyszerű, ismerős, de mégis van minden fogásban egy kis csavar, amitől ünnepivé válik, ugyanakkor a recept egyszerű, sőt még kiadós is.

Kezdődhet a főzés!
Kezdődhet a főzés!

Banános májpástétommal indítottunk, ropogós pirítóson tökéletes előétel egy kis salátával, főleg ha curryvel és banánnal készül, és kb. 20 perc alatt kész is van. Olcsó, frappáns, meglepő, gyors és különleges, karácsonyi előételnek is tökéletes.

Ilyen lett a gesztenyés pulykatekercs az áfonyaszósszal és a színes pürékkel
Ilyen lett a gesztenyés pulykatekercs az áfonyaszósszal és a színes pürékkel

A főétel egy nagy klasszikus izgalmas variációja volt. Pulyka és gesztenye a főszereplők, amit sokan azért nem kedvelnek, mert száraz. No de mi tettünk ellene: szaftos és fűszeres pulykatekercset készítettünk, színes burgonyapürékkel és pikáns vörösboros áfonyaszósszal… A gesztenyés tölteléket bacon és kakukkfű gazdagította, a pulykaroládok pedig almával, hagymával és fokhagymával párolódtak-sültek. Mindezt brokkolis és sárgarépás fűszeres krumplipüré és gyömbérrel, narancs- és citromhéjjal ízesített vörösboros áfonyaszósz kísérte.

A desszert sem volt bonyolult, viszont ízeiben nagyon különleges. Egy nagyon mogyorós tortát sütöttünk, amiben liszt nem is volt, mert a darált mogyoró helyettesítette, és sütés után fűszeres, kardamomos-narancsvirágos, még pici borsot is tartalmazó narancsos sziruppal locsoltuk meg. Édes joghurttal vagy tejszínnel, gyümölcsökkel is tálalhatjuk ezt az egyszerű, de izgalmas desszertet.

Mogyorótorta, átitatva a fűszeres narancssziruppal
Mogyorótorta, átitatva a fűszeres narancssziruppal

A finomságok elfogyasztása – és a családtagoknak összeállított kóstolócsomagok becsomagolása – után a Lidl és a ChefParade gazdag ajándékcsomagját vehették át a résztvevők. Reméljük, mindenki jól érezte magát!

A nyertesek - a megérdemelt ajándékra várva
A nyertesek - a megérdemelt ajándékra várva

Köszönjük Kis Zoltán (Döme) szakácsnak és Filep Katának, a Chefparade házigazdájának a sok segítséget és a jó hangulatot!

Hamarosan újra játszunk, újra főzünk, újra nevetünk. Együtt! :) Addig is várjuk receptjeiteket a Mindmegettén, amivel a Mindmegette Recepttárba továbbra is bekerülhettek!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.