Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Skócia a természetimádók, a romantikusok és az ínyencek menedékhelye. Napjainkban a skót konyha reneszánszát éli, felelevenítik a régi recepteket, és új ízekkel is gazdagítják ételeiket a skótok, akik a róluk kialakult képpel ellentétben egyáltalán nem fösvények, sőt, legendás a hagyományos skót vendégszeretet.

>A skót felföld zord időjárása miatt az ott élők kedvelik a meleg leveseket, mint amilyen a tyúkleves póréhagymával vagy a zöldséges bárányleves. A marha és báránysült is igen kedvelt, mint ahogy a pie-ok, a vajastésztában sült húspástétomok, vagdaltak is. A skót nemzeti eledel a haggis, a fűszerezett, darált belsőség zabliszttel keverve, birkagyomorba töltve. Az ország fekvéséből adódóan sok halat fogyasztanak: heringet, tőkehalat, lazacot, gyakran sózott vagy füstölt formában. A reggeli mindig bőséges, és hasonlóan gyomrot nem kímélő a vacsora, ahol a fogások sorrendje pontosan meg van határozva: először főtt kolbász, tojás és krumplipüré kerül az asztalra, majd sült vagy főtt hús, végül pedig sütemény. A zárófogás a zabpogácsa, sajttal. Ezek után jöhet a tea, amelyhez pirított kenyeret, vajat és süteményt kínálnak. A legismertebb skót sütemény a shortbread nevű vajaskeksz. A skótok nemzeti itala a whisky, amelyet mindig tisztán isznak, és amelynek ősi, skót neve azt jelenti: az élet vize.



Skót húsleves >>

Haggis >>

Skót paraszt-pie >>

Skót kelgöngyöleg >>

Shortbread >>


Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.