Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sokan félnek a gombáktól, pedig nem kell: egyszerűen csak óvatosan bánjunk velük. Ezt tanácsolja a Mindmegette.hu füvesasszonya, Megyeri Sára sorozatunk legújabb részében, amelyben a gombák világába kalauzol minket.

Videósorozatunkban Sára, vagy ahogy sokan ismerik: Dzsindzsa a Vértesben barangolva mutatja meg, hogy a mezőről saját kezűleg begyűjtött növényeket mire és hogyan használhatjuk. Az eddigi részekből egyebek mellett kiderült, hogyan kell kiszárítani a kedvenc zöldfűszereinket, az oregánót, a kígyóhagymát, a csalánt és a mentát, készített nekünk csipkebogyólekvárt, de már azt is elárulta, mit kezdhetünk a kakukkfűvel és a mezei iringóval.

A leszedett gombát felhasználás előtt mindig mutassuk meg szakértőnek! / Fotó: MME
A leszedett gombát felhasználás előtt mindig mutassuk meg szakértőnek! / Fotó: MME

A legújabb részben Sára a gombák titokozatos világába kalauzol bennünket. Szerinte nem szabad félni a gombáktól, de sokkal óvatosabban kell velük bánni, mint más növényekkel. A gombászáshoz csak egy késre és egy kosárra van szükség és persze egy gombaszakértőre, akinek megmutatjuk a gyűjtésünket és aki megmondja, hogy melyik alkalmas fogyasztásra.

MEGYERI SÁRA - DZSINDZSA


Megyeri Sára vadon termő növényekkel foglalkozik, azt kutatja, mitől finomak, és hogy mi mindent lehet készíteni belőlük. Az a tapasztalata, hogy bár egyre nagyobb divatja van az ehető növények keresgélésének, gyűjtésének és felhasználásának, viszont még nagyon keveset tudnak róla az emberek. "Egész kicsi koromtól kezdve rengeteget kirándultunk, de én a sima túrázást sajnos nem értem – annyi minden van a természetben, hogy valamit mindig szedni kell! A gombázás volt az eredeti szerelem, de a gombák sajnos hisztisek, így lassan átterelődött a figyelmem a többi csodára az erdőkben, és elcsavarták a fejem az ehető növények. A természetnek olyan jó ízlése van, hogy azt mutogatni kéne – én pedig boldogan megteszem! És igyekszem úgy élni, hogy a következő életemben őzike lehessek a Vértesben"– mondja magáról.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.