Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Ajánló

3+1 pisztrángozó, ahol enned kell idén nyáron!

pisztráng
Összegyűjtöttük az ország legjobb 5 pisztrángozóját, ahová érdemes kirándulni mindenkinek, aki imádja a halat. Füstölten, paprikás lisztben, vagy levesben, ahogy szeretnéd!
1. Lillafüred – Ki ne hagyd a füstöltet!

Az őshonos sebes pisztrángot már csak a Garadna­völgyében tenyésztik nagyobb mennyiségben Magyarországon. Lillafüredtől néhány kilométernyire, a Margit­forrás állandó hőmérsékletű, oxigéndús vize kiváló feltételeket biztosít az ikrakeltetéshez. A pisztrángtelepen működő Erdei Halsütöde egyaránt híres a frissen sült és a májustól szeptember végéig kapható füstölt pisztrángjáról. Utóbbihoz az egy éjszakán át 12­féle fűszerben pácolt halat bükkfa fűrészporon egy napig füstölik, majd a sütödében átmelegítik, és majonézzel, mustárral tálalják.

2. Szilvásvárad – Süsd magad a pisztrángodat!

A csodálatos szépségű Szalajka­völgyben a patak partján, évszázados fák alatt megbújó Szalajka Fogadó éttermében a helyi hal­ és vadspecialitások mellett a magyar konyha hagyományos fogásai közül válogathatsz. A betérőknek segítséget nyújtanak a megfelelő kerékpár­ vagy gyalogtúrák kiválasztásában, és azt is elárulják, hol érdemes szabadtéri pisztrángsütést szervezni. Ha nem akarsz a természet ölén sütögetni, foglalj helyet kényelmesen a Lovas Étteremben, és rendelj étlapról! A Szalajka­völgy legelső éttermének specialitásai a pisztráng­ és vadételek, valamint az országban egyedülálló óriásvasalóban készülő fogások. A gyerekeknek külön menüt állítottak össze. A csoportok megtanulhatják a szabadtűzi halsütés fortélyait, majd nyársra tűzött pisztrángot és szalonnát kapnak, hogy maguk süssék készre ebédjüket.

3. Visegrád – Fogd meg az ebédedet!

Egyszerűen jelentkezz be a Visegrádi Pisztrángos Tavaknál, ahol felszerelést és csalit is adnak, ha esetleg nem lenne nálad. Miután kifizetted a horgászat és a kifogott hal árát, elballaghatsz a blokkal az Ördögmalom Erdei Étterembe. A szakácsok az általad kért módon elkészítik számodra a zsákmányt, és salátaágyon, steakburgonyával tálalják. Az Apátkúti­völgyben megbúvó vendéglátóhely a megfáradt turistákat, bicikliseket is vonzza pisztráng­ és vadétel-különlegességeivel. Specialitásuk a helyben füstölt pisztráng, amit vákuumfóliába csomagolva elvitelre is készítenek.

4. Dunabogdány – Pisztrángból ötös!

A 11­es út melletti legendás Siesta Café valójában évek óta pisztrángsütöde, és arról nevezetes, hogy tulajdonosa a saját maga által tenyésztett szivárványos pisztrángból (és csak abból!) készíti az ételeket. A natúron kívül rendelhetsz pl. kakukkfüvest, szezámmagost, mandulást vagy szarvasgombást, és bármelyiket választod, mind jelest érdemel. Az étlapra felkerült egy titkos összetevőt tartalmazó magyar pestós és a nagymama receptje szerinti diós változat is, továbbá frissen füstölt halat kapsz a tányérodra, ha tudsz várni 45 percet. Közben ehetsz egy isteni krémlevest – természetesen füstölt pisztrángból.

Halas receptjeinket itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.