Április 8–9-én közel 100 hazai kistermelő árusít húsvéti finomságokat a Várkert Bazárban. A kizárólag ellenőrzött minőségű sonkák, tojások, kolbászok, tormák, mustárok, savanyúságok, kézműves csokoládék és édességek mellett olyan különlegességeket hoznak az ország minden tájáról, mint a saját bőrébe varrva érlelt szárnyassonka, a frissen füstölt pisztráng vagy a szárított marhahús. Vásárolhatsz vadhúst és -pástétomokat, szarvasgombás vajat, faszenes tehénsajtot, diókrémmel töltött camembert-t, paleo és vegán joghurtokat, továbbá mézbort, marcipánlikőrt, levendulaszörpöt is. A beltéri rendezvényen rossz idő esetén is zavartalanul nézelődhetsz. Mindkét napon lesznek főzőshow-k, és ellátnak hasznos tanácsokkal a húsvéti főzéshez. A belépő árát levásárolhatod.
Április második hétvégéjén a hagyományőrző Magyar Sonkalovagrend az „Újrakezdés” szlogennel rendezi meg a húsvétot megelőző kétnapos gasztrofesztivált. A kiállítók válogatott sódarokat állítanak ki a Lovaspálya melletti bemutatóteremben, amelyekből bevásárolhatsz otthonra. Vasárnap 13 órakor indul a Sonkalovagrend és a borlovagrendek látványos felvonulása, utána pedig kiderül, hogyan ítélkeztek a sonkabírák a sonkaversenyen. A sonkás programokat és a vásári forgatagot szórakoztató műsorok, köztük könnyűzenei koncertek, néptáncosok és japán dobosok színesítik. Az ingyenesen látogatható rendezvényt záró tombolán természetesen sonkát is nyerhetsz.
Április 15-étől 17-éig a Vajdahunyad Várban felsorakoztatják a bárányhúsból készült legjobb hazai és nemzetközi ételeket, s a kínálatot minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal fűszerezik. A szervezők a hagyományőrzés mellett fontosnak tartják a gasztronómia modernebb irányzatainak bemutatását, így jelen lesznek az új trendeket követő éttermek és vendéglátósok is. A szórakoztató programokban sem szűkölködő, ingyenes családi rendezvényen tesztelheted a séfek kreatív fogásait, és végül talán magad is újragondolod, hogy milyen étkek kerülhetnek napjainkban a húsvéti asztalra.
Április 16–17-én idén is kitesz magáért a Királyi Kastély! Szombaton a hagyományokhoz híven Erzsébet királyné kedvenc színének és virágának jegyében zajlanak a családi programok. „Sisi” személyesen köszönti a látogatókat, akik többek között vetített képes előadást hallhatnak a varázslatos virágtortákról, továbbá pici süteményeket, Kürcsi Őskalácsot és egyéb finomságokat kóstolhatnak. Hétfőn „Erzsébet királyné” fogadást tart a Díszteremben, és a hagyományőrző programok mellé ezen a napon is kínálnak húsvéti falatokat a kiállítók.
Április 30-áig akár mindennap kilátogathatsz a Vörösmarty térre, ha kedveled a hagyományos magyar vásári konyha ízeit, mert 83 kézműves kiállító és nyolc melegkonyhás szolgáltató vár válogatott alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, kézműves édességekkel és mindenféle innivalóval. Április 8–9-én böjti halas, zöldség- és kásaételeket kóstolhatsz, húsvétkor pedig megismerheted a karcagi birkapörkölt főzésének hagyományát. Április 22–23-én sokác bab fő a téren a népi fazekasok által készített cserépedényekben, végül a hónap utolsó hétvégéjén az adalékmentes, sajátmárkás sült kolbászok kerülnek a fókuszba.
Shoppingolnál egyet ünnep előtt a szomszédos fővárosban? Nagypéntek a sógoroknál is munkaszüneti nap, de a Bécs több pontján megtalálható húsvéti vásárok április 17-éig nyitva tartanak. Például a Schönbrunni Kastély udvarán 70 standon kínálnak kézműves termékeket, hímes tojásokat, dekorációkat és osztrák regionális ínyencségeket.
A belvárosi Freyung téren Európa legnagyobb tojáshegye előtt ámuldozhatsz, továbbá ugyanitt falatozhatsz és finomságokat is vásárolhatsz az Ausztria legjavát kínáló termelői biopiacon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.