A sokat emlegetett magyarországi gasztroforradalom a hazai cukrászati szaküzletek, családi vállalkozások elé is új kihívásokat állított. A Szamos felismerte, hogy a készen kapható és az előrendelhető tortáinál is olyan választékot kell kínálni, amelyben a moderntől a tradicionális stílusok kedvelőiig mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő stílus-, íz- és formavilágot.
A kínálat kialakításánál fontos szempont volt, hogy a választást ne megnehezítse, hanem éppen megkönnyítse, támogassa a Szamos, így az új tortákat tíz olyan budapesti szaküzletükben lehet megrendelni, ahol külön képzésben részt vett munkatársak segítik az alkalomhoz leginkább illő torta kiválasztását.
„A szándék az volt, hogy a klasszikus marcipánnal bevont tortáink mellett a mai korszerű trendeknek megfelelően alakítsunk ki egy megújult kínálatot. Ugyanakkor legyünk a vásárlók segítségére a stílusban, méretben és árfekvésben leginkább hozzájuk illő tortaköltemény kiválasztásában” – mondta Törőcsik Ágnes a Szamos művészeti vezetője.
A kínálat négy kategóriára oszlik: az Egyszerűen szép torták, a Cukorcsodák, Selyemkrém torták és a Marcipánia gyűjtőnevek alatt további szempontok szerint változtatható a torta külleme és ízvilága.
A nemzetközi esküvői tortatrendekben manapság uralkodó naked kivitelezés, vagy éppen az icing díszítés mellett a vajkrémes alapokon nyugvó töltelékek is elérhetők már a Szamosnál is. A négy kategóriában összesen tizenhét új torta található.
„Meghagytunk négy olyan klasszikus Szamos esküvői tortát is, ami mind a mai napig a romantikus látványvilágot kedvelő mennyasszonyok legnagyobb kedvence” – mondta Nagy Péter, a Szamos mestercukrásza.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.