Idén másodszorra kerül megrendezésre a Szent Miklós Pálinka Ünnep. 2007 óta Szent Miklós Napja egyben a Magyar Pálinka Napja is, hiszen Szent Miklós a pálinkások védőszentje. A fesztivál fő mozzanataként Magyarország legjobb pálinkáit fogadja a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, s ezzel a Gyulán megrendezett Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny eredménye alapján Magyarország Legjobb Pálinkája címet elnyert párlatok gyarapítják megőrzendő nemzeti kincseink sorát. A négynapos eseményen kiállítók sokasága várja látogatóinkat. Bemutatkoznak Magyarország pálinkás cégei, akiknél természetesen mód nyílik kóstolásra és vásárlásra egyaránt.
A Kárpát-medencei Mézfesztivál hagyományőrző, a Kárpát-medence mézfajtáit, mézalapú natúr élelmiszereit, termékeit bemutató fesztivál, amely egészségmegőrző, az egészséges táplálkozást népszerűsítő rendezvény. A vendégeknek a fesztivál alkalmával bőven van lehetőségük arra, hogy a gyógyító hatásáról is jól ismert édességet megkóstolhassák, és a leginkább tetsző fajtáját meg is vásárolhassák.
Ha mézes heteket nem is, pár igazán kellemes mézes napot biztosan kínál a fesztivál. A fesztivál alatt adventi süteményverseny, mézeskalácsverseny, mézkóstoló, méz alapú ételek és italok bemutatója, méhészeti vetélkedők is lesznek és újraválasztják a Mezei Mézkirályt is.
A Badacsony környéke a szemnek és a szájnak is tartogat szépséget, a téli Balaton képei mellett a helyi borospincék hangulata is megfogja a látogatókat. Forraltbor-főző vetélkedő, Borbála búcsúztató - Luca váró borforralás mellett egy igazi helyi finomságot, a karácsonyi mandulás kalácsot is megkóstolhatják. A recept a helyi Herczeg Ferenc emlékházból került elő. Több mint száz éve már annak, hogy a neves író, újságíró mamája ezt a süteményt készítette az ünnepekre.
Nem múlhat el tél egy igazi, hamisítatlan disznótor nélkül, ahol a hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítik fel a rendezők a régi falusi disznóvágásokat. Reggelre pálinka, napközben hamuban sült pogácsa és forralt bor, délben toros káposzta és frissen sült pecsenye, ebéd után hurka és kolbászkészítés. A gyerekeket napközben Mikulás napi programok - kézműves foglalkozások, vetélkedők, versenyek, Mikulás-túra a Milleneumi kilátóhoz, lovasbemutató, állatsimogató és természetesen a Mikulás - szórakoztatja.
A fesztiválra érkezőket egy teljes hétvégén át több helyszínen csábítják az élvezetek: cukrászati, méz, mézeskalács, méhészeti kiállítás és vásár. A kicsiket kézműves programok, kóstolás, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, hangulatos gálaműsor és Luca-napi meglepetés is színesíti a programot. A szakmai előadásokon az érdeklődő kedvet kaphat a méhészet csínját-bínját kitanulni, és naprakész információkat is szerezhet. A társéttermekben pedig megízlelheti a legkülönlegesebb mézes ételeket és lelket melengető italokat, s utána a Várfürdőben megismerheti a mézes masszázst, és az egyedülálló mézes szaunát.
Gyenesidáson adventi gesztenyesütést és karácsonyi vásárt rendeznek. A fesztivál alatt lesz adventi gyertyagyújtás, gesztenyesütés, bordalcsokor, betlehemesek előadása, gesztenyés sütemények és mézeskalács házikók versenye, halászlékóstolás, tombola és kézműves vásár. A vendégek az első forralt bor megvételével egy sorsjegyet kapnak, mellyel a vasárnapi tombolasorsoláson értékes ajándékokat nyerhetnek.
1997 óta működik Szegeden, a Roosevelt téren a karácsonyi szentölt halászlé intézménye, a helyi étteremtulajdonos jóvoltából. A halászléért sorban álló, éttermekből azt hazavinni kívánó emberek számára a 24-i reggel nem csak az ételhordóval való sorbaállást jelenti, hanem külön kis ünnep az ünnepen belül. Forralt borral, mézes teával.
Karácsony után, Szilveszter előtt Zalakaros újra megtelik fürödni, pihenni és szórakozni vágyó vendégekkel. A kézműves sátrakban – dacolva a hóviharral – vásárfiát vehetünk, beszerezhetjük a szilveszteri kellékeket, és közben jóféle karosi forralt borral vagy punccsal melegíthetjük át átfázott lelkünket…
A disznótorhoz és a borhoz kapcsolódó hagyományőrző rendezvény disznóvágással, újbor kóstolással, borapród-választással, máglyákkal, pálinkával, forralt borral, forró teával és puncsitallal, lovas-és kutyaszánnal, cigányzenével és toros vacsorával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.