2016. július 1–3. között az Apátság levendula- és gyógynövénykertjében déltől a koncertek végéig a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nevű gasztronómiai társulás néhány tagja – köztük a VIATOR Apátsági Étterem – mutatja be levendulára hangolt fogásait, az Apátsági Pincészet pedig saját borokat, Vis Vitalis bencés ásványvizet és fröccsöket kínál a fesztivál közönségének.
Vasárnap az I. Pannonhalmi Levendula SWEET édességünnepen macaronból, kézműves csokoládéból, kekszből, tortából és fagylaltból is lila virágok kacsintgatnak rád.
A fesztiváli hétvégén, majd egészen július 10-ig a monostor gyógynövénykertjében és az Apátsági Múzeum udvarán zajló Pannonhalmi Levendulanapokon mindent megtudhatsz az illatos növényről, továbbá levendulacsokrot köthetsz, táskadekorációt és aromakeveréket is készíthetsz.
A fiatal korosztály számára szervezett programokkal háromnapos hagyományőrző rendezvény kezdődik Vásárosnaményban július 1-jén.
A Kraszna-híd környékére kitelepülő Emese Park Középkori Múzeumfalu csapata szombattól egy korhűen felépített középkori vásártéren, korabeli viseletekbe öltözve invitálja játékos időutazásra az érdeklődőket. Ezen a napon tartják a középkori beregi ételek főzőversenyét, lovasai kíséretében Zoárd kapitány nyitja meg az ifjúsági néptáncgálát és fellép a Nemzeti Lovas Színház is.
Az ingyenesen látogatható családi fesztiválon a neves előadók mellett fontos szerep jut a gasztronómiának, így sokféle helyi ételt megkóstolhatsz és otthonra is vásárolhatsz a finomságokból.
Július 2-3-án 24. alkalommal várja különleges csemegékkel a Paksra látogatókat Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő nemzetközi fesztiválja.
A hagyományosan baráti, családi jellegű rendezvény 2016-ban is a jól megszokott mederben folytatódik: színvonalas koncerteket élvezhetsz, hazai és határon túli borászok nedűiből kortyolhatsz, a vasárnapi jótékonysági főzőversenyen pedig borral készülő ételeket, borkorcsolyákat és persze paksi halászlét kóstolhatsz.
Szombaton délelőtt, az előző évekhez hasonlóan, a fellépők közül többen meghitt hangulatú hangversenyt adnak az evangélikus templomban.
Hajdúszoboszlón ezen a hétvégén a Hajdúvárosok Találkozójával együtt tartják a fürdőhely háromnapos gasztrofesztiválját .
A rendezvény színpadán tánccsoportok, népi együttesek, zenekarok és sztárfellépők követik egymást, a Szent István parkban pedig eredeti és modern receptek alapján elkészített hagyományos hajdúsági ételeket kínálnak a közönségnek a helyi vendéglátók.
A változatos szórakoztató programban kiemelt szerepet kapnak a főzőversenyek, valamint az ételkóstolók, és szombaton este az is kiderül, hogy kinek ítéli a zsűri a Fesztivál Étele Díjat.
Szombaton és vasárnap irány Boldogkőváralja, az év legbarackosabb bulija ! A pálinkafőzdében kóstoló, a piacon brunch vár, és lesz minden, ami gönci barackból készül: a lekvártól a csatnin át a szörpig.
Most egy időben, egy helyen kényeztet a sárgabarackok királya által ihletett ételeivel az Anyukám Mondta, a Sárga Borház, az Aranygombos és a Kassai Séfek, de ne hagyd ki a helyiek mennyei barackos gombócát sem! A hedonista élvezeteket sült keszeg, mádi sajt, fánk, rétes, krumplilángos, organikus mézek, remek borok és az ország legmenőbb sörei fokozzák.
A vendéglátók gyerekkedvenc-ételeket is kínálnak, továbbá kisvonattal szállítják a vendégeket a BESTILLO-kert és a vár között.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.