Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ajánló

Kiderült: legszívesebben lángost és kakasherepörköltet enne a brit sztárséf

Ching-He Huong ázsia ízei food network gourmet fesztivál
Ching He Huang olyan ember, akinél szívesen lennénk vacsoravendégek. Nem csak azért, mert istenien főz, hanem mert végtelenül szimpatikus is: kedves humorával, pozitív kisugárzásával és vidámságával csak úgy vonzza magához a közönséget. A Food Network sztárséfje a Gourmet Fesztiválon mutatta meg a kulináris élvezetek kedvelőinek, hogy milyen is az igazi kínai konyha.
Ching He Huang a Food Network brit sztárséfje a Gourmet Fesztiválon mutatta be az igazi kínai konyhát
Ching He Huang a Food Network brit sztárséfje a Gourmet Fesztiválon mutatta be az igazi kínai konyhát

A feszivál főzőszínpadán kétszer főtt sertés hasaalja készült, savanyított uborkával és rizzsel: a wokban sercegett a remek szalonna, miközben Ching He Huang az ázsiai származású brit sztárszakács tisztelettel, odaadással és hatalmas lelkesedéssel beszélt saját hagyományaikról, később, a sajtóeseményen pedig, szívesen válaszolt a nekiszegezett kérdésekre.

Rengeteget utaztál a világban a műsornak és a családodnak köszönhetően is. Mi volt a legemlékezetesebb étel, amit ettél?

Makaóban, egy Michelin csillagos séf - aki egy végtelenül kedves ember - készített nekem egyszer egy olyan gombócot, aminek sündisznó alakja volt. Látszott, hogy milyen odafigyeléssel készítette el a legapróbb részleteket is. Engem legjobban az fog meg egy ételben, ha látom, hogy milyen tisztelettel és odaadással készítik el.

Ha már a különböző országok ételeiről beszélünk: van olyan magyar étel, amit ismersz, vagy olyan, amiről már hallottál, és esetleg meg is kóstolnád?

Igen! Egy hosszú listám van arról, hogy mit szeretnék megkóstolni - az egyik favoritom a lángos! Kipróbálnám a gulyást és a csirkepörköltet is - úgy hallottam, hogy van, amit kakasheréből készítenek, és az a legfinomabb! Aztán ott van még a töltött káposzta, amiről szintén ódákat zengtek, de szeretném azt megkóstolni, amit az emberek otthon készítenek. Sajnos, keveset tudok a magyar konyháról, de azért jöttem, hogy tanuljak!

Ki kellene próbálnod a kürtös kalácsot is! Hallottál már róla?

Erről még nem hallottam, de nagyon izgalmasan hangzik, azt hiszem, fel is veszem a listámra!

Miközben készült a kétszerfőtt hasalj Ching Jókuti Andrással és Mautner Zsófiával beszélgetett
Miközben készült a kétszerfőtt hasalj Ching Jókuti Andrással és Mautner Zsófiával beszélgetett

Bár saját műsorod van a Food Networkon, említetted, hogy még te is tanulsz. Mit üzennél azoknak, akik még csak most próbálkoznak a főzéssel, és szeretik az ázsiai konyhát?

Azt, hogy kezdjék valami egyszerűvel, amit nehéz elrontani, és csak utána álljanak neki bonyolultabb ételek elkészítésének. Egy kis fokhagyma, chili, gyömbér, darált hús és szója szósz, talán egy kis chilis babpüré rizzsel. A kínai ételek nagyon jók kezdésnek, mert sok, könnyen elkészíthető receptünk is van, a komplexebbek mellett. Kezdjék egyszerűebbekkel, és később felépíthetik a saját repertoárjukat.

HA kedvet kaptál az ázsiai konyhához, Íme két autentikus kínai recept Chingtől:
KÍNAI TOFUS SERTÉSRAGU ÜVEGTÉSZTÁVAL - MAPO DOFU >>>
LEVELESTÉSZTÁS HÚSOS BATYU >>>

Ching He Huang Tajvanon született 1978-ban. Három generáció, összesen 25 fő élt egy fedél alatt egy farmon, keményen dolgoztak a megélhetésért, Ching már ötévesen nagymamájának segített a főzésben.

Azután Dél-Afrikába költöztek, majd amikor a lány 11 éves volt, Londonba települtek, ahol a 90-es évek eleji válság során szinte mindenüket elvesztették. Mivel szülei sokat dolgoztak, már kamaszkorában ő lett a családi szakács. „Az étellel amolyan utálom-imádom kapcsolatom volt. Szabad akartam lenni, megszabadulni a sok felelősségtől. Ugyanakkor a főzés élvezetet okozott, az ételeken keresztül találtam meg az identitásom, az utat az ázsiai gyökereimhez.”

A közgazdasági diploma megszerzése után 500 fontból indította a vállalkozást, a Fuge-t amely a legjelentősebb londoni cégeknek szállított kínai ételeket. Ennek kapcsán ismerkedett meg egy tévécsatorna sajtósával, aki azt javasolta, hogy Ching sétáljon be a UK Food-hoz, és győzze meg őket, hogy neki és ételeinek a képernyőn a helye. Ez 2005-ben történt, azóta újabb és újabb sorozatai indulnak számos tévécsatornán.


A brit sztárséf „ Ching: A lenyűgöző Ázsia” c. sorozata június 5-től, vasárnap délelőttönként lesz látható a Food Networkön!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.