Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Ajánló

6+1 szuper gasztroprogram húsvétra

Kóstolj sárga túrót, simogass aranyszőrű bárányt, pingálj piros tojást és tobzódj a jó ízekben az Őrségtől Szegedig!

Falusi Húsvét Sóstón

Április 14–17. között a Sóstói Múzeumfaluban mindennap kipróbálhatod a berzselés, a karcolás, az írókázás és a beregi aranyporos díszítés technikáját, ha viszel magaddal főtt tojást. Nagypénteken bekapcsolódhatsz a Nyírségre jellemző húsvéti ételek – pászka, sárgatúró – készítésébe, szombaton és vasárnap pedig a racka juh kicsinyeivel is összebarátkozhatsz az állatsimogatóban. (Tudtad, hogy fémesen csillogó szőrük miatt ezeket nevezi a népnyelv aranyszőrű báránynak?) Hétfőn hagyományos locsolkodással kezdődik a húsvéti ízekkel és illatokkal kísért program.

Részletek >>>

Húsvéti sárgatúró recept >>>

Pityerszeri Húsvétváró

Nagyszombaton az Őrségi Nemzeti Park területén található Szalafőn kirakodó vásárt tartanak a régió termelői és kézművesei. Ínycsiklandó, illetve szemet gyönyörködtető, míves portékák között válogathatsz, miközben a Pityerszeren kemencében sül a húsvéti kalács, a gyerekeket pedig leköti a tojáskereső játék. Meglátogathatjátok az eurázsiai vadlovakat és Szittyát, az európai bölényt is! Ezenkívül az érdeklődők megismerkedhetnek a térségre jellemző hagyományos tökmagolajütéssel és szakvezetésen tekinthetik meg a népi műemlékegyüttes épületeit.

Részletek >>>

Skanzen Húsvét Szentendrén

Április 16–17-én idén is tojásfestés, locsolkodás, zöldág-járás eleveníti meg a húsvéti népszokásokat. Ellesheted a díszítő technikákat, szimatolhatsz szagosvizet, készíthetsz játék- és ékszereket, faraghatsz locsolóverset, felfedezőtúrára indulhatsz a tikmony nyomában, tévelyeghetsz a tojáslabirintusban, megtudhatod, hogyan készül a mézeskalács és a komatál. A kékfestő műhely előtti egészségpiacon szörpöt, lekvárt, mézet, fűszert, aszalt gyümölcsöt, sajtot, füstölt húsárut és kézműves csokoládét, a tájegységi helyszíneken sós és édes péksüteményeket, kenyeret, kenyérlángost, húsvéti ételeket, kávét és hideg üdítőket, valamint hímes tojást és ajándéktárgyakat vásárolhatsz.

Részletek >>>

XVI. Matyó Húsvét

Húsvét vasárnap és hétfőn a hagyományait hűen őrző Mezőkövesden ételszentelés és népi játékudvar színesíti a gasztronómiai és szórakoztató programok kínálatát. Kóstold meg a pipicset! (Ezt a sima kalácstésztából madár formájúra csomózott süteményt régen a hímes tojás mellé adták a locsolóknak.) A Hadas városrészben a sámlitól a tojásig mindenre matyó mintát festenek a népi iparművészek. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán még egy kipingált Trabantot is kiállítottak a működőképes gőzmatuzsálemek között! Ugyanitt zajlik a nemzetközi kovácstalálkozó, a kicsik pedig állatokat simogathatnak. Hétfőn nagyon vigyázz, mert traktorról is locsolkodnak!

Részletek >>>

Gerilla Gourmet Szegeden

Április 14–16. között a Széchenyi téren a kulináris rock 'n roll jegyében minden eddiginél brutálisabb és változatosabb gasztroshow-t adnak elő Magyarország legjobb utcai szakácsai, akik a food truckok fedélzetén a szemed láttára készítenek vagány ételeket kizárólag E-mentes hozzávalókból. (A Gourmet Piacon magad is vásárolhatsz otthonra a szegedi kiskertekben termett csúcsminőségű alapanyagokból.) Többek között lesz Szegedi Hamburgerháború Vajda Pierre vezényletével, Csípős Csirkeszárny Challenge a Sárréti Chilifarm és a Revolución Budapest közreműködésével, gasztro stand up show-t mutat be a Tetovált Séf és őrült kuktája, és persze kitesz magáért a házisör-bor-pálinka szekció.

Részletek >>>

Húsvéti Sajtnapok

Április 14–17. között országszerte sajtkészítési bemutatókkal és finom falatokkal csábítanak a nyitott porták és sajtműhelyek. A nagyrédei kecskefarmon gomolyát kóstolhatsz, a bogárzói Dani farmon megismerheted, hogyan készül a frissen fejt juhtejből az orda, a csákberényi Orondpusztán sajtokat, joghurtokat, tejkaramellát kínálnak, a debreceni Nárcisz Birtokon érlelt sajtokkal, a mónosbéli Bükki Sajtmanufaktúrában medvehagymás krémsajttal és zsendicével várnak. Hollókőn a sajtfüstölést is megtekintheted Gazduram Sajtboltjában, az Etyeki Sajtútállomáson az Ödönmajor termékeiből falatozhatsz és vajat köpülhetsz, a poroszlói Füzes Sajtműhelyben pedig sajttortával és ordás palacsintával fogadnak. Mielőtt útra kelsz, tájékozódj vagy kérj információt a helyszínek elérhetőségein az időpontokról!

Részletek >>>

Hú!SVÉT+SWEET Palkonyán

Április 22–23-én tartja szezonnyitó közönségtalálkozóját a tündéri borvidéki faluban a Stílusos Vidéki Éttermiség. A 12 helyszínen zajló rendezvény első napján a SVÉT-éttermek és a meghívott vidéki gasztroműhelyek hagyományosan felújított parasztportákra invitálják az érdeklődőket egy lassú, egész napos falatozásra. A második napon a vidéki cukrászdák főszereplésével kerül sorra a nagy sütidélután Palkonyán. Újdonság, hogy mindkét napon stílusos vidéki reggelit fogyaszthatsz el a SVÉT-asztalnál a PalKonyha teraszán, ahol izgalmas kerekasztal-beszélgetéseket terveznek séfekkel, bloggerekkel, gasztro és nem gasztro témákban egyaránt. Lesz továbbá portugieserkóstoló és szombati after party. Gyerekprogramokkal és kézműves foglalkozásokkal is készülnek. Fizetni csak PayPass-os kártyával lehet!

Részletek >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.