Ha a következő családi vagy baráti összejövetelre egy különleges vendégváróval szeretnél készülni, akkor a kolbászos pogácsával nem foghatsz mellé – pillanatok alatt elfogy majd a tálcáról az egész adag.
Természetesen a friss, puha pogácsa önmagában is rendkívül finom, de miért ne tehetnénk kicsit izgalmasabbá, fűszeresebbé ezt a népszerű sós süteményt? Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin kolbászos pogácsáját, máris mutatjuk a receptet!
Így készül a Vidék íze magazin kolbászos pogácsája!
Előkészítés: 40 perc
Kelesztés: 1,5 óra
Sütés: 30 perc
Hozzávalók:
1 dl víz
1 csomag instant élesztő
1 evőkanál cukor
50 dkg liszt
2 tojás
2 dl tejföl
20 dkg zsír
1 teáskanál só
1 csipet őrölt bors
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg reszelt sajt
felvert tojás a tetejére
Elkészítés:
Meglangyosítjuk a vizet. Elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk állni tíz percig.
Közben a dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a két egész tojást, a két deci tejfölt, a puha zsírt, a teáskanál sót meg a csipetnyi őrölt fekete borsot.
Eltávolítjuk a füstölt kolbász héját, a belsejét ledaráljuk (vagy aprítógépben pépesítjük). Ezt is beletesszük a dagasztótálba.
Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük az előkészített alapanyagokhoz, és hat percig dagasztjuk. Utána letakarva hagyjuk kelni 40-50 percig. Kinyújtjuk, nagyobb szaggatóval kör alakúra kivágjuk, majd a korongokat két sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és ismét kelesztjük 30-40 percig.
Felvert tojással lekenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül 180 fokos sütőben, körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.