Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Alapételek

Kolbászos pogácsa: egy ízletes, magyaros és laktató vendégváró

Ha a következő családi vagy baráti összejövetelre egy különleges vendégváróval szeretnél készülni, akkor a kolbászos pogácsával nem foghatsz mellé – pillanatok alatt elfogy majd a tálcáról az egész adag.

Természetesen a friss, puha pogácsa önmagában is rendkívül finom, de miért ne tehetnénk kicsit izgalmasabbá, fűszeresebbé ezt a népszerű sós süteményt? Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin kolbászos pogácsáját, máris mutatjuk a receptet!

Kolbászos pogácsa
A kolbászos pogácsa egy tökéletes vendégváró
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kolbászos pogácsája!

Előkészítés: 40 perc 

Kelesztés: 1,5 óra 

Sütés: 30 perc  

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 1 csomag instant élesztő  
  • 1 evőkanál cukor 
  • 50 dkg liszt  
  • 2 tojás  
  • 2 dl tejföl  
  • 20 dkg zsír  
  • 1 teáskanál só  
  • 1 csipet őrölt bors  
  • 15 dkg füstölt kolbász 
  • 10 dkg reszelt sajt  
  • felvert tojás a tetejére 

Elkészítés: 

  1. Meglangyosítjuk a vizet. Elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk állni tíz percig. 
  2. Közben a dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a két egész tojást, a két deci tejfölt, a puha zsírt, a teáskanál sót meg a csipetnyi őrölt fekete borsot. 
  3. Eltávolítjuk a füstölt kolbász héját, a belsejét ledaráljuk (vagy aprítógépben pépesítjük). Ezt is beletesszük a dagasztótálba. 
  4. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük az előkészített alapanyagokhoz, és hat percig dagasztjuk. Utána letakarva hagyjuk kelni 40-50 percig. Kinyújtjuk, nagyobb szaggatóval kör alakúra kivágjuk, majd a korongokat két sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és ismét kelesztjük 30-40 percig. 
  5. Felvert tojással lekenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül 180 fokos sütőben, körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük.
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.