Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ajánló

Kóstold meg! Egy tökélets karácsonyi tea Ceylon varázslatos ízeivel

A különleges ünnepi hangulathoz méltó a kézzel szüretelt, Dilmah fekete tea, amely a szüretet követő azonnali csomagolásnak köszönhetően, nemcsak ízvilágában páratlan, hanem antioxidáns hatásában is. 

A Dilmah Sri lankai családi teatermelő vállalkozás, teái tiszta eredetűek( single origin teák – nem keverik a teáikat különböző országokból származó egyéb teákkal), így hűen tükrözik vissza forró tea alapú italainkban is a Ceylon adott termőterületén termesztett teák jellemző ízvilágát.

Egy igazán finom és egészséges házi forró ital elkészítéséhez nem kell más, mint kiváló minőségű alapanyagok és egy kis kreativitás. Az ünnepre hangolódva egy különleges karácsonyi Dilmah tea receptet ajánlunk a Boutiq’ Bar - amelyet a Drinks International szaklap 2012-es szavazásán beválasztottak a világ legjobb 50 bárja közé - tulajdonosának, Nagy Zoltánnak, az útmutatásával.

Zoltán, a Dilmah tea egyik magyarországi nagyköveteként 2012-ben személyesen is bejárta a Dilmah teaültetvényeit Srí Lankán, majd a Dilmah Teaiskolában a világ legjobb teamestereitől tanult a tea alapú italok elkészítéséről. Zoltán egyik meglepő srí lankai élménye az volt, hogy a különféle teafélék elkészítésében leheletnyi különbség is, mekkora íz módosulást okozhat az elkészített végtermékben.

A Dilmah élen jár a tea alapú italok elkészítésének, azaz a teamixológia oktatásában, világszerte. A teamixológia a természet legnagyszerűbb természetes italának, a teának elegyítését jelenti más összetevőkkel, tea ihlette alkoholmentes és alkoholos koktélok, shooterek készítése során. A különféle ízek közötti harmónia megteremtése már önmagában is kihívást jelent, hiszen ismerni és érteni kell az egyes teafajták sajátos jellegét és karakterét hozzá.

A Dilmah újításaival ezen a területen, valamint a tea gasztronómiában azon dolgozik, hogy minél több emberrel ismertesse meg a teában rejlő számtalan elkészítési és fogyasztási lehetőséget.

„Mint minden alkotó folyamatban, ebben is nagy szerepet kap a kísérletezés, így mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki ötleteit az otthonában is ezzel a különleges alapanyaggal” –biztat Nagy Zoltán.

Kísérletezz bátran a Dilmah teával! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.