Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ajánló

Kóstold meg! Egy tökélets karácsonyi tea Ceylon varázslatos ízeivel

A különleges ünnepi hangulathoz méltó a kézzel szüretelt, Dilmah fekete tea, amely a szüretet követő azonnali csomagolásnak köszönhetően, nemcsak ízvilágában páratlan, hanem antioxidáns hatásában is. 

A Dilmah Sri lankai családi teatermelő vállalkozás, teái tiszta eredetűek( single origin teák – nem keverik a teáikat különböző országokból származó egyéb teákkal), így hűen tükrözik vissza forró tea alapú italainkban is a Ceylon adott termőterületén termesztett teák jellemző ízvilágát.

Egy igazán finom és egészséges házi forró ital elkészítéséhez nem kell más, mint kiváló minőségű alapanyagok és egy kis kreativitás. Az ünnepre hangolódva egy különleges karácsonyi Dilmah tea receptet ajánlunk a Boutiq’ Bar - amelyet a Drinks International szaklap 2012-es szavazásán beválasztottak a világ legjobb 50 bárja közé - tulajdonosának, Nagy Zoltánnak, az útmutatásával.

Zoltán, a Dilmah tea egyik magyarországi nagyköveteként 2012-ben személyesen is bejárta a Dilmah teaültetvényeit Srí Lankán, majd a Dilmah Teaiskolában a világ legjobb teamestereitől tanult a tea alapú italok elkészítéséről. Zoltán egyik meglepő srí lankai élménye az volt, hogy a különféle teafélék elkészítésében leheletnyi különbség is, mekkora íz módosulást okozhat az elkészített végtermékben.

A Dilmah élen jár a tea alapú italok elkészítésének, azaz a teamixológia oktatásában, világszerte. A teamixológia a természet legnagyszerűbb természetes italának, a teának elegyítését jelenti más összetevőkkel, tea ihlette alkoholmentes és alkoholos koktélok, shooterek készítése során. A különféle ízek közötti harmónia megteremtése már önmagában is kihívást jelent, hiszen ismerni és érteni kell az egyes teafajták sajátos jellegét és karakterét hozzá.

A Dilmah újításaival ezen a területen, valamint a tea gasztronómiában azon dolgozik, hogy minél több emberrel ismertesse meg a teában rejlő számtalan elkészítési és fogyasztási lehetőséget.

„Mint minden alkotó folyamatban, ebben is nagy szerepet kap a kísérletezés, így mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki ötleteit az otthonában is ezzel a különleges alapanyaggal” –biztat Nagy Zoltán.

Kísérletezz bátran a Dilmah teával! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.