Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Ajánló

A kávéból is lehet desszert: 4 recept, hogy édes élmény legyen a kávézás

Vaníliás-kardamomos affogato /Fotó: Nespresso
A reggelek elmaradhatatlan része a forró fekete- vagy egy tejes haboskávé, melyek akár a nagy ebédek lezárásaként is megállják a helyüket. De mi lenne, ha ez a forró ital lenne egyben a desszert is?

Az ízesített kávékból egy kis tejjel vagy növényi alternatívával, illetve még egy csepp kreativitással könnyedén olyan kávékölteményeket alkothatunk, melyek akár desszertként is megállják a helyüket. A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.

A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolae, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.

A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.

PÖRKÖLT MOGYORÓS, MÉZES REVERSO

Pörkölt mogyorós, mézes Reverso /Fotó: Nespresso
Pörkölt mogyorós, mézes Reverso /Fotó: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
  • 5 g aprított törökmogyoró
  • 15 g méz
  • 230 ml zabital

Elkészítés:

  1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
  2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.

VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO

Vaníliás-kardamomos affogato /Fotó: Nespresso
Vaníliás-kardamomos affogato /Fotó: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 90 g tejszínhab
  • 5 g összetört kardamommag
  • friss kakukkfűág

Elkészítés:

  1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
  2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
  3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.

KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL

Karamellás-almás brulée cappuccino /Fotó: Nespresso
Karamellás-almás brulée cappuccino /Fotó: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 5 g karamellszósz
  • 2 g barna cukor
  • 40 g friss alma vékony szeletekre szelve

Elkészítés:

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
  3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.

VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL

Csokoládés-narancsos viennois /Fotó: Nespresso
Csokoládés-narancsos viennois /Fotó: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
  • 60 g tejszínhab
  • 5 g friss reszelt narancshéj
  • 5 g csokoládészósz

Elkészítés:

  1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
  2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.

X

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.