Május 18–21. között egy időben, egy helyen kínálja ételeit a négy hazai Michelin-csillagos hely és a csúcséttermek zöme, továbbá a régió több sztárszakácsa – köztük a világ legjobb női séfjének megválasztott szlovén Ana Roš. Az idén a mangalicára és az eperre fókuszáló rendezvényen több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel a kínálatban, amely a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig terjed, és a desszertekről még szó sem esett. Nem vonz a fine-dining? Jóllakhatsz olasz pizzával, kézműves hamburgerrel, kanizsai dödöllével, sztrapacskával vagy slambuccal is! A workshopok csillapítják a tudáséhségedet, a színpadon Anna Olson, a Food Network tévécsatorna kanadai sztárcukrásza és magyar gasztrocelebek tartanak bemutatókat, a családosokat pedig külön helyszín várja pl. babakonyhával és tinédzser főzőiskolával.
Szombaton és vasárnap húsz helyszínen több mint hatvan kulturális és kulináris élménnyel gazdagodhatsz a Bartók Béla Boulevard-on negyedszer sorra kerülő összművészeti fesztiválon. A Feneketlen-tótól a Gárdonyi téren át a Gellért térig közösségi programokkal, koncertekkel és kiállításokkal várnak a szervezők. Egyebek mellett betekinthetsz egy különleges cuvée születésébe, ücsöröghetsz a rozéteraszon, előadást hallgathatsz a zöld diétáról és a babakonyháról, megkóstolhatod a Hadik kávéház zenés menüjét és a Kelet kávézó modern felfogású süteményeit, részt vehetsz ételkompozíciós workshopon, egy pop-up étteremben a finn különlegességekkel ismerkedhetsz, a Gellért Szálló sörözőjében és cukrászdájában pedig dixielandre hangolva kóstolhatod Amerika ízeit a jégkrémtől a hamburgerig.
Különleges sörökre szomjazol? Akkor irány a pesti Duna-part, ahol május 19–21. között már 8. alkalommal ünnepelnek a belga sörök rajongói. Idén 45 főzde 250-féle söre érkezett, és ezek közül 65-félét csapolnak a pultosok. Könnyebben megfelelhetsz a kihívásnak, ha tanulmányozod a rendezvény honlapján elérhető sörkalauzt, amely a szokástól eltérően nem típus vagy szín, hanem ízvilág alapján kategorizálja a söröket, hogy az ízlésednek leginkább megfelelő fajtákat próbálhasd ki. A kiváló sörökhöz kiváló sörkorcsolyákat, sajtokat és meleg ételeket, desszertként pedig belga csokoládét fogyaszthatsz.
Izgalmas újdonsággal készül a negyedik Street Food Éjszakája, május 19-én! Ezen az estén 40-50 street food bár és food truck fog Budapest különböző pontjain legalább 20%, de nem ritkán féláras kedvezményeket kínálni étlapja egyes elemeire (vagy akár a teljes egészére). Emellett kézműves üdítőkkel és kézműves sörökkel kiegészített, csak ezen az estén elérhető menüt is rendelhetünk, melyhez szintén egyedi, SFÉ-áron juthatnak hozzá a műfaj szerelmesei. A kedvezmények, a kóstolók és különleges ajánlatok által a közönségnek lehetősége van új helyeket felfedezni és olyan ételeket is kipróbálni, amire korábban nem kerített sort.
Vasárnap estig még ellátogathatsz a 10 helyszínen zajló 23. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozatra. (Tudtad, hogy a helyiek azért ünnepelnek minden év május 21-én, mert 1719-ben ezen a napon érkezett meg a Szegedet szabad királyi várossá nyilvánító okirat?)
Magyarország egyik legnagyobb bormustráján 150 borász mutatja be válogatott nedűit a minőségi borok kedvelőinek a Széchenyi téren és a Gasztroudvarnak is otthont adó Klauzál téren. A 250 programot számláló maratoni ünnepségsorozatot hagyományosan a Hídivásár zárja: a Belvárosi hídtól a Széchenyi térig 200 kézműves portékái között válogathatsz, továbbá házilag készített finomságokat vásárolhatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.