Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Ajánló

Csak egyféle süti van - de ezerféle ízben! Monocukrászda a város közepén

monofu cukrászda éclaire fánk
Új éttermet, cukrászdát nyitni mindig kihívás. Nagyon el kell találni a helyszínt, meg kell alkotni egy vonzó enteriőrt, és rá kell találni arra, ami tényleg különlegessé varázsolja az egészet. A Monofu tulajdonosai gondosan dédelgették a saját desszertező tervét, s olyan megoldással rukkoltak elő, ami  még nem honosodott meg a magyar cukrászatban, s valóban egyedivé teszi őket.

A mono desszert üzletek, a mono pattiserie-k külföldön nem ismeretlenek. A mono desszertező annyiban tér el a klasszikus cukrászdától, hogy nem számtalan, különféle sütemény található a pultjukban, hanem egy bizonyos édesség, desszert sokféle változata jelenik meg az egységes képet alkotó szortimentben.

A rétesezőkhöz hasonlóan, itt is egy terméket találni, változatos ízben, megannyi – főleg szezonális – hozzávalóval elkészítve.

Nem számtalan, különféle sütemény található a pultjukban, hanem egy bizonyos édesség, desszert sokféle változata
Nem számtalan, különféle sütemény található a pultjukban, hanem egy bizonyos édesség, desszert sokféle változata

A Monofu ezt az irányt tekinti sajátjának, de nem kíván örökre jegyben járni egy adott termékkel, így a koncepció része a kéthavonkénti teljes kínálatcsere, amikor is új, általában a francia gasztronómia kínálatából származó desszert kerül az üzlet frontvonalába. A nyitáskor a creme brulée-vel indítottak, most épp az éclair fánk a zászlós hajó, de a hónap vége felé mindig új kedvenc érkezik.

A mono desszertező izgalmas kihívás, hiszen olyan alapokat kell keresni, olyan desszertben kell gondolkodni, amely kellően emblematikus, jól alakítható, számos ízben elkészíthető, s a magyar ízléshez is igazodik.

Az éclair éppen ezért volt nagyon jó döntés, hiszen az égetett tészta könnyen tölthető, a tetején pihenő mázzal is egyszerűen variálható, ráadásul az új macaronként is emlegetett éclair hihetetlen népszerű lett az elmúlt 1-2 évben.

Könnyen csomagolható, a városban jártunkban-keltünkben fogyasztható termékekkel várnak
Könnyen csomagolható, a városban jártunkban-keltünkben fogyasztható termékekkel várnak

A Monofuba nem csak kínálati koncepciójában tér el a klasszikus cukrászdáktól, a sütemény élményét szeretné kiterjeszteni a bolt határain kívülre, ezért könnyen csomagolható, a városban jártunkban-keltünkben fogyasztható termékekkel várnak, s boldogan figyelik, ahogy a közösségi oldalak fotóin felbukkan egy-egy desszertjük Budapest különféle pontjain.

Monofu, 1027 Budapest, Margit krt. 62

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.