A mono desszert üzletek, a mono pattiserie-k külföldön nem ismeretlenek. A mono desszertező annyiban tér el a klasszikus cukrászdától, hogy nem számtalan, különféle sütemény található a pultjukban, hanem egy bizonyos édesség, desszert sokféle változata jelenik meg az egységes képet alkotó szortimentben.
A rétesezőkhöz hasonlóan, itt is egy terméket találni, változatos ízben, megannyi – főleg szezonális – hozzávalóval elkészítve.
A Monofu ezt az irányt tekinti sajátjának, de nem kíván örökre jegyben járni egy adott termékkel, így a koncepció része a kéthavonkénti teljes kínálatcsere, amikor is új, általában a francia gasztronómia kínálatából származó desszert kerül az üzlet frontvonalába. A nyitáskor a creme brulée-vel indítottak, most épp az éclair fánk a zászlós hajó, de a hónap vége felé mindig új kedvenc érkezik.
A mono desszertező izgalmas kihívás, hiszen olyan alapokat kell keresni, olyan desszertben kell gondolkodni, amely kellően emblematikus, jól alakítható, számos ízben elkészíthető, s a magyar ízléshez is igazodik.
Az éclair éppen ezért volt nagyon jó döntés, hiszen az égetett tészta könnyen tölthető, a tetején pihenő mázzal is egyszerűen variálható, ráadásul az új macaronként is emlegetett éclair hihetetlen népszerű lett az elmúlt 1-2 évben.
A Monofuba nem csak kínálati koncepciójában tér el a klasszikus cukrászdáktól, a sütemény élményét szeretné kiterjeszteni a bolt határain kívülre, ezért könnyen csomagolható, a városban jártunkban-keltünkben fogyasztható termékekkel várnak, s boldogan figyelik, ahogy a közösségi oldalak fotóin felbukkan egy-egy desszertjük Budapest különféle pontjain.
Monofu, 1027 Budapest, Margit krt. 62
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.