Pénteken 11-kor nyílik és vasárnap este zárul Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseménye, a VinCE. 160 hazai és külhoni kiállító vonultat fel közel 1000-féle bort, ezenkívül pálinkafőzdék is jelen lesznek a Corinthia Hotel pompás termeiben. Az ország legjobb borászai személyesen kínálják legújabb nedűiket, az ültetett mesterkurzusokon és interaktív workshopokon pedig neves előadók bővítik az előzetesen regisztrált érdeklődő borkedvelők ismereteit. A VinCE Bárban kötetlenül, bárszéken vagy a pult mellől követheted a kóstolóval egybekötött lazább prezentációkat. Ha megéheznél, gourmet-termékeket (többek között sajtokat, különleges kolbászokat), valamint minőségi kávékat és ásványvizeket is találsz a Food Courtban.
A hétvége minden napjára tartogat egy kiemelt programot a Tisza-parti város hagyományos gasztronómiai fesztiválja. A Széchenyi téren pénteken délután megtekintheted a Magyar Pálinkarend felvonulását, szombaton reggel pálinkás malacsiratással indul a nap, majd böllérversennyel folytatódik, a vasárnap pedig a káposztás ételek jegyében zajlik: lesz káposztafőző verseny, továbbá toros tálakat sorsolnak. Más „malacságos” nyeremények és mókás vetélkedők is várnak rád. Az eszem-iszom mellett dínomdánomban és koncertekben sem lesz hiány: két színpadon váltják egymást a fellépők.
Gasztronómiai meglepetésekkel is készültek a szervezők a 10. alkalommal megrendezett Észt hétre, hogy ne csak a lélek jusson táplálékhoz. A március 24-éig tartó jubileumi összművészeti fesztivál idején ismét észt fogásokra bukkanhatsz a budapesti Kazimír bisztró étlapján. Olyan újragondolt, hagyományos ételeket ízlelhetsz meg, amelyek receptjei nemzedékről nemzedékre öröklődtek az észteknél. A menüben az elmaradhatatlan hering mellett ezúttal valamivel könnyedebb változatban szerepel a két évvel ezelőtt nagy sikert aratott kamakrém, amelynek alapanyaga kizárólag az Észt hétre érkezik Magyarországra.
Március 18–19-én a tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel új helyszínen, a Messzi István Sportcsarnokban rendezik meg az édes parádét. A csarnokban mázsaszám kínálnak kézműves csokicsodákat az ország egész területéről érkező csokoládémanufaktúrák, nem hiányoznak a színes csokoládészökőkutak és kiállít a Csokoládé Múzeum is. A szabadban a Magyar Ízek és Kézművesek Udvara vár, ha netán telítődnél a csokiillattal. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, színpadi előadásokat nézhetnek, táncolhatnak, hangszereket simogathatnak és kalandparkban tehetik próbára az ügyességüket.
Március 20-án a megszokottól eltérően nem egyetlen központi helyszínen, hanem közvetlenül a készítőknél ünnepelheted a kívül roppanós, belül lágy, fantasztikus színekkel és ezernyi ízzel csábító falatnyi süteményt. Hétfőn különleges kínálattal és kóstolókkal várnak a nemzetközi rendezvényhez csatlakozott hazai cukrászdák, amelyek a vásárlásodból származó bevétel jelentős részét jótékony célra, nevezetesen az Autistic Art Alapítvány munkájának támogatására ajánlják fel. A résztvevők között szerepel többek között a Desszert.Neked, a Zazzi, a ChouChou, az Émile, a Gerbeaud és a Pannonhalmi Apátság Pausa cukrászdája.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.