Régen a szőlősgazdák Vince napján pincéről pincére járva kóstolgatták egymás borát, miközben Isten áldását kérték a tőkékre és a jeles napon metszett vesszők állapotából következtettek a várható termésre. Január 21-én ez a hagyomány folytatódik a borvidék településein. A Hordós Vince programban a még érlelődő borokkal ismerkedhetsz, a télen is festői tájat megmutató Dűlőjáró Vince programban busszal felfedezheted a Villányi borvidéket és annak 4 pincéjét, este pedig 8 hely Vacsorázó Vince-ajánlatai közül választhatsz.
A borászok védőszentjének napja alkalmából közel 25 családi pincészet várja az érdeklődőket a Somló hegy nyugati oldalán, Somlószőlősön. Indulj el időben, ha nem akarsz lemaradni a 11 órakor induló bortúráról, a 15 órakor kezdődő Vince-napi vesszőáldásról vagy a nyilvános borverseny 16.30-kor tartott eredményhirdetéséről. 18 órakor borkomédiát láthatsz és vacsoraasztalhoz ülhetsz, ha szereted a babos-káposztás csülköt. A borünnep esti hangulatfelelőse a Balkán Fanatik. A programokon külön-külön váltott vagy kedvezményes napijeggyel is részt vehetsz.
Január 21-én a Téli Etyeki Pikniken farsangi hangulatban ismerkedhetsz a régió toros ételeivel és gasztronómiai különlegességeivel, valamint tüzes és forró italaival. Az Újhegy és a Szépvölgy nyitott pincéiben szokás szerint kóstolókkal és egyedi programokkal várnak. Nincs belépő, és előzetes regisztráció esetén ingyenesen részt vehetsz a Piknik Borkollégium oktatóinak vezetésével tartott borismereti tréningen. 9 és 19 óra között autóval nem lehet behajtani az Újhegyi útra, ezért inkább válaszd a Kelenföldi pályaudvarról induló 760 jelzésű Volán-buszokat.
Miskolcon a korábban Görömbölytapolcának nevezett városrészen szombaton reggel 9-kor indul a forraltborfőző-verseny, majd 10 órától szórakoztató színpadi programok kezdődnek, délben pedig ökumenikus Vince-napi vesszőszentelést tartanak. A nap folyamán különleges forralt borokat, tepertőt, hideg és meleg disznótoros finomságokat kínálnak az árusok. Vasárnap 13 és 16 óra között irány a görömbölyi pincesor: legjobb boraikkal várnak a gazdák és az Emődi Tehéntánc zenekar muzsikájára vigadhatsz. Kóstolni csak a helyszínen vásárolt poharakban lehet.
A Nagykanizsa melletti település méltán híres a répájáról. Zalában és Vasban régóta termelik a nyersen is fogyasztható kerek- vagy más néven tarlórépát, amelyet Miklósfán különleges módon savanyítanak és a káposztához hasonlóan hordóban érlelnek. Január 21-én a Mindenki Házában reggel 10-órától kezdődik a 18.30-kor eredményhirdetéssel záruló főzőverseny. Az ezt követő répavacsorán megízlelheted a miklósfai répából készített, paradicsommal, babbal, csülökkel vagy füstölt hússal gazdagított hagyományos ételeket. A belépődíj a vacsora árát is tartalmazza.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.