Finomfőzelék
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Ajánló

Süss Borbás Marcsival - Így készül az omlós, ropogós vajas csirke

A Duna Televízión hétről hétre minden vasárnap a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket Borbás Marcsi, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Egy klasszikus műfaj, egy igazi főzőműsor elevenedik meg a képernyőn, ám új lendülettel, magával ragadó képi világgal, a Marcsitól és csapatától megszokott színvonalon. A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál, melyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett.

„A magyar gasztronómia lényege, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Ezért a legfontosabb szakács az, aki a szerettei, a családja elé nap mint nap leteszi az ételt. Vagyis: a legfontosabb szakács Te vagy!” - mondja Marcsi, aki ezúttal vajas sült csirke receptjét osztja meg az olvasókkal.

Vajas csirke

Hozzávalók:
1 db fiatal csirke egészben
20 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
friss petrezselyem
frissen reszelt kurkumagyökér

Nézd meg, hogyan készíti el Borbás Marcsi a receptet!

Elkészítés: A csirkét egyben hagyjuk, a gerincét kivágjuk, megszórjuk sóval. A zöldfűszereket a fokhagymával együtt mozsárban összetörjük. A puha vajat ezután összekeverjük a fűszerekkel, melyeket ízlés szerint kombinálhatunk. A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kifordítjuk, hogy a belső részén feküdjön.

A bőrt egy kanál segítségével a mellhús fölött elválasztjuk, a kezünkkel óvatosan benyúlunk a bőr alá, és a fűszeres vajkrémet belemasszírozzuk a húsba. A két combját és a melle másik felét is ugyanígy dörzsöljük be. Ezután a csirke bőrét kívülről is megkenegetjük a vajjal. 180 fokon kb. 40 perc alatt sül a külseje aranybarnára, ropogósra, a belseje pedig omlósra. Sütés közben nem kell letakarni.

Borbás Marcsi szakácskönyve – minden vasárnap 17.25-től a Duna Televízió műsorán.

SÜSS BORBÁS MARCSIVAL - ÍME A LEGNÉPSZERŰBB RECEPTJE >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.