Egy klasszikus műfaj, egy igazi főzőműsor elevenedik meg a képernyőn, ám új lendülettel, magával ragadó képi világgal, a Marcsitól és csapatától megszokott színvonalon. A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál, melyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett.
„A magyar gasztronómia lényege, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Ezért a legfontosabb szakács az, aki a szerettei, a családja elé nap mint nap leteszi az ételt. Vagyis: a legfontosabb szakács Te vagy!” - mondja Marcsi, aki ezúttal vajas sült csirke receptjét osztja meg az olvasókkal.
Hozzávalók:
1 db fiatal csirke egészben
20 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
friss petrezselyem
frissen reszelt kurkumagyökér
só
Nézd meg, hogyan készíti el Borbás Marcsi a receptet!
Elkészítés: A csirkét egyben hagyjuk, a gerincét kivágjuk, megszórjuk sóval. A zöldfűszereket a fokhagymával együtt mozsárban összetörjük. A puha vajat ezután összekeverjük a fűszerekkel, melyeket ízlés szerint kombinálhatunk. A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kifordítjuk, hogy a belső részén feküdjön.
A bőrt egy kanál segítségével a mellhús fölött elválasztjuk, a kezünkkel óvatosan benyúlunk a bőr alá, és a fűszeres vajkrémet belemasszírozzuk a húsba. A két combját és a melle másik felét is ugyanígy dörzsöljük be. Ezután a csirke bőrét kívülről is megkenegetjük a vajjal. 180 fokon kb. 40 perc alatt sül a külseje aranybarnára, ropogósra, a belseje pedig omlósra. Sütés közben nem kell letakarni.
Borbás Marcsi szakácskönyve – minden vasárnap 17.25-től a Duna Televízió műsorán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.