Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Ajánló

Top 3 autentikus hely, ha igazi osztrák, lengyel vagy grúz kaját ennél

Top 3 autentikus hely, ha unod az olasz, a spanyol vagy a kínai kaját
Ha új ízekre vagy régen kóstolt ismerős ételekre vágysz, eláruljuk, hol találsz Budapesten egy falatnyi Lengyelországot, Grúziát és Ausztriát.

Gdansk Bookstore Café – lengyel kultúrbüfé

Újbudán, a Bartók Béla úton bukkantunk a könyvesboltként is működő büfére, amelyet a bölcsészhallgatóként hazánkba került Marzena Jagielska nyitott a lengyel kultúra és gasztronómia barátainak örömére. Irodalmi csemegékért és ehető finomságokért is visszajárnak ide a vendégek. Megkóstolhatod a tradicionális leveseket (pl. żurek, barszcz) és lengyel menüt (pácolt hering uborkával, hagymával és vodkával), kérhetsz szendvicseket és veszett kutyát (ütős vodkás ital, továbbá söröket, bioleveket, limonádékat, szörpöket. Tartanak lengyel tejkaramellát is!

Gdański menü: céklaleves és hagymás hering - Forrás: Facebook/facebook.com/gdansk.konyvesbolt/
Gdański menü: céklaleves és hagymás hering - Forrás: Facebook/facebook.com/gdansk.konyvesbolt/

Részletek >>>

Aragvi – tradicionális grúz étterem

Kantaria Bondo éttermét a szakácsművészet és a vendéglátás iránti szenvedélye hívta életre a budapesti Ürömi közben. Kardnyárson sütik a saslikot és tradicionális kemencében a grúz kenyeret, amelyhez házi sajtjukat kínálják. A sok dióval és fűszernövénnyel készülő nemzeti különlegességek (pl. hacsapuri, hinkali, harcso, szacivi) mellett bő a választék vegetáriánus fogásokból. Ha náluk ünnepelsz a családdal vagy a barátaiddal, grúz szokás szerint akár 20 fogást is felszolgálnak. Ehhez csacsával (grúz vodkával) alapozhattok és kecskeszarvból ihattok kaukázusi borokat.

Hacsapuri Adjaruli - Forrás: Facebook/facebook.com/AragviGruzEtterem
Hacsapuri Adjaruli - Forrás: Facebook/facebook.com/AragviGruzEtterem

Részletek >>>

Dió – osztrák vitálkonyha és csemegeüzlet

A korábban kommunikációs szakemberként dolgozó Klaus Sommer Burgenlandból költözött Budapestre, hogy egyszemélyes, de négy évszakos modern konyhát vigyen a Királyi Pál utcában. Kizárólag friss és természetes alapanyagokat használ, osztrák repceolajjal főz, és házi bort, pestót, olajokat, dzsemeket is árusít. Az étlap a napi beszerzéstől függően változik. Ami biztos: hétfőn tészta van, a kedd az osztrák ízeké, szerdán a húsimádókat várja, csütörtökön az édesszájúakat, pénteken a halkedvelőket. Napi quiche-t, dióburgert, salátákat és pohárkrémeket is kóstolhatsz nála.

Szedres fehércsokitorta - Forrás: Facebook/facebook.com/diocantine/
Szedres fehércsokitorta - Forrás: Facebook/facebook.com/diocantine/

Részletek >>>

Még több különleges helyet találsz itt >>>

Top reggelizőhelyek Budapesten és környékén >>>

Izgalmas cukrászdák a városban >>>

Szuper pihenőhelyek az őszi kirándulásokhoz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.