Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe. A résztvevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak az ételekre és az alkoholmentes italokra.
A torkoskodni vágyók az Étterem kereső segítségével böngészhetnek a vendéglátóhelyek között.
A 600 résztvevő étterem palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyhái szerelmeseinek, de a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte.
A programhoz csatlakozó éttermek csak a megszokott a la carte listán szereplő ételeket vonhatják be a torkos csütörtök kínálatába, arról pedig maguk döntenek, hogy az alkoholos italokat is árendeménnyel adják-e.
A néphagyomány szerint torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani, hogy elfogyasszuk a farsangi maradékokat. De torkos csütörtökön természetesen azok a vendégek is megtalálhatják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, hiszen sok étterem változatos böjti ételeket is kínál majd.
A Gasztroélmények éve programsorozat következő állomása egy országos piknik lesz, amelyet áprilisban szerveznek, májusban pedig a Bocuse d'Or szakácsverseny szab majd irányt a magyar gasztronómiának.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.