Az észak-nyugati országjáró túráink alkalmával érdemes a tervezett programcsomag részévé tenni Pannonhalmát és ezzel együtt a Viator étterem meglátogatását. A pannonhalmi kiránduláshoz ugyanis szervesen kapcsolódik az apátsági tövében található, tájba simuló étterem, hiszen a Gyurik Gábor vezette konyha fogásaiban visszaköszönnek az apátság fűszerkertjéből származó zöld fűszerek, a fogásokhoz illő apátsági borok is a bencések munkásságát dicsérik, s a desszerthez kínált likőr szintén a több, mint ezer éves gyógynövénykert kincseiből készül.
Eger és környéke kedvelt célpontja a hosszú hétvégét tervezőknek. Párok, baráti társaságok, családok keresik fel a környék wellness szállóit, s térnek be a városba egy-egy vártúrára. A kimerítő városi csatangolások után pedig egy jó ebéd lehet a jussa mindenkinek, amihez remek választás a vár aljában pihenő Macok. A fiatalos hangvételű bisztróban megtalálhatjuk - a helyi kistermelők alapanyagiból készített - hagyományos ízeket, amelyekhez a helyi borászat tételei közül választhatunk. A választék gyakorta változik, de az alapanyagok közül szinte kihagyhatatlan a szilvásváradi pisztráng vagy a bükki sajt.
Bázakerettye tipikusan nem az a hely, ahova az ember véletlen elvetődik. Az ide való érkezést tervezni kell. S bizony Bázakerettyével érdemes számolni, mert a természeti adottságai és a fürdője mellett egy családias hangulatú, kitűnő minőségű fogásokat kínáló étterem is található ebben, a szlovén határtól nem messze húzódó városban. A helyi alapanyagokból építkező, hatalmas fűszerkerttel rendelkező étterem sajátja a zalai konyha, amelynek fogásai közül számos megtalálható az étlapon. A könnyen értelmezhető, szerethető fogások, a minőségi vendéglátás mind-mind vonzó célponttá teszik a Bonne Chance éttermet, ahol nincs okunk sietségre, az étteremhez kapcsolódó szállóban akár meg is pihenhetünk.
A debreceni IKON régóta fényes csillaga a vidéki gasztronómiai elitnek. A Pataky Péter nevével fémjelzett konyha Budapest legjobbjaival egy nívót képvisel, bölcs filozófiája, a 30 km-en belülről történő anyagbeszerezés pedig lehetőséget kínál arra, hogy a konyha megmutassa a regionális gasztronómia legjavát. Ennek a rendíthetetlen hitnek köszönhetően válik lassan újra azzá a debreceni, ami egykor volt. A jó minőségű kolbász nimbuszát sikerült visszaállítani, a tavaly ősszel hungarikummá nyilvánított páros kolbász lassan az egyik legkedveltebb, minőségi street fooddá válik nem csak Debrecenben, hanem Budapesten is.
+ 1 tipp: SVÉT összes
Országjárás előtt érdemes áttanulmányozni a Stílusos Vidéki Éttermiség oldalán lévő éttermeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.