Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Az első tökfőzeléket, a friss fejes káposztából készített lucskos káposztát, a savanyú uborkában gazdag hideg nyári leveseket varázsütésre életre kelti a kapor. Ám desszertekhez, salátákhoz is kitűnő választás!

Ez a fűszernövény régóta biztos helyen van a magyar gasztronómiában, szeretjük, kedveljük, s a tavaszi/nyári zöldségdömping idején, minden évben újra és újra felfedezzük.

1. Kiváló ízt ad!

A bevezetőben említett zöldségek esetében megkerülhetetlen a kapor, de igazság szerint számos más zöldség mellé is erősen ajánlott. Ahogy a főzőtökhöz passzol, úgy illik a friss cukkinihez, a patisszonhoz, akár levesnek készítjük el, akár rántjuk, töltjük, vagy épp tócsnit gyártunk belőle. A babból, karalábéból, fejes salátából készített fogások esetében sem érdemes megfeledkezni erről a zöld fűszerről, amit nem csak a fogás elkészültekor adhatunk az ételhez, hanem a szárát már együtt is főzhetjük a többi hozzávalóval.

2. Salátába is használhatod!

A kapor a meleg fogások mellett, a salátákban is jó helyen van. Legjobb, ha nem a zöldségeket szórjuk meg vele, hanem a salátához kínált mártásba tesszük a frissen vágott kaprot, így sokkal intenzívebb és homogénebb ízélményt kapunk. Friss kapor kerülhet az olajos, majonézes, tejfölös vagy épp joghurtos öntetekben, mártásokban is.

3. Levesbe is próbáld ki!

A nyári melegben kínált hideg levesekhez is nyugodtan felhasználhatjuk, örök partnere az uborkának, így a savanyítani való uborkán kívül a friss uborkasalátát, uborkalevest is érdemes egy kis kaporral kiegészíteni.

4. Húsokhoz is kitűnő!

A húsos fogásokat szintén ízesíthetjük kaporral, a csirke- és a sertéshús mellett a halak és tengeri herkentyűk egyik fő fűszerének számít. A lazac-kapor tengelyről elmozdulva az édesvízi halakhoz is készíthetünk kapormártást, de a grillezéshez szánt húsokat is nyugodtan marinálhatjuk kapros pácban.

5. Desszertekhez is használhatod

A kapor azon kevés zöld fűszerek közé tartozik, amelyek a desszertvonalon is megjelennek. Az omlós tésztás alapon pihenő, hol sósra, hol édesre hangol kapros túróson kívül, szinte bármelyik túrós süteményt pikánssá tehetünk egy kevés kaporral, készíthetünk kapros túrós batyut vagy épp kapros túrógombócot is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.