A legtöbb zöldség kiválóan alkalmas grillezésre. Ahhoz, hogy mennyei saláta készüljön belőlük, nincs szükség másra, mint összeválogatni néhány egymáshoz illő alapanyagot, amit aztán feldobhatunk valamilyen szuper öntettel. Az alábbi receptekben a saláta és az öntet ízei nagyszerűen harmonizálnak egymással, de alkalomadtán felcserélve is jó ötlet némelyiket kipróbálni.
A kísérletezéshez annyit azért érdemes tudni, hogy az alapöntetnek mondható olívaolaj-citromlé párosítás szinte minden zöldséghez passzol, de tovább ingerelhetjük az ízlelőbimbóinkat, ha fokhagymával, mustárral vagy akár tahinivel egészítjük ki. Sőt, fűszereket is bátran használhatunk, mint például a petrezselyem, koriander vagy a pikánsabb ízek kedvelőinek a currypor. A olaszosnak mondható bazsalikomos, pesto típusú szószok remek kísérői a paradicsomos, padlizsános salátáknak. A gyümölccsel turbózott salátákat pedig mézes-balzsamecetes öntettel kínálhatjuk.
És akkkor jöjjenek a szerintünk legjobb öntetek saláták és/vagy grillezett zöldségek mellé.
Hozzávalók a salátához:
Hozzávalók az öntethez:
Így készül:
(Forrás: Grillezett zöldséges saláta)
Hozzávalók a salátához:
Hozzávalók az öntethez:
Így készül:
(Forrás: Grillezett kukoricás saláta)
Hozzávalók a salátához:
Hozzávalók az öntethez:
Így készül:
Hozzávalók a salátához:
Hozzávalók az öntethez:
Így készül:
(Forrás: Grillezett zöldséges saláta)
Hozzávalók a salátához:
Hozzávalók az öntethez:
Így készül:
(Forrás: Grillezett barackos saláta)
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.